Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Premierul libanez dă de înțeles că exploziile au fost PROVOCATE: 'Responsabilii pentru această catastrofă vor trebui să dea socoteală'

beirut

Responsabilii pentru această catastrofă vor trebui să dea socoteală, a declarat, marţi seară, premierul libanez Hassan Diab.

"Ceea ce s-a întâmplat nu va trece fără ca responsabilii să dea socoteală. Responsabilii acestei catastrofe vor plăti", a declarat şeful Guvernului, scrie news.ro.

Citește și: Avocatul Gheorghe Piperea torpilează Guvernul Orban: ‘O prostie cât casa’

El a cerut "ţărilor prietene" să ajute Libanul. "Lansez un apel urgent ţărilor prietene care iubesc Libanul să fie alături de noi", a mai spus el.

Franţa, Marea Britanie şi Iranul anunţă că vor ajuta Libanul după exploziile de la Beirut, soldate, conform un bilanţ provizoriu, cu 27 de morţi şi 2500 de răniţi.

Citește și: Mutarea pandemiei! Gigantul Kaufland nu se sperie de coronavirus

"Franţa este alături de Liban. Mereu. Echipe de intervenţie franceze se îndreaptă spre Beirut", a afirmat preşedintele francez Emmanuel Macron.

"Toate gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre marele şi puternic popor libanez. Iranul va face totul pentru a ajuta, prin toate mijloacele necesare", a declarat ministrul iranian al Afacerilor Externe, Mohammad Javad Zarif.

Citește și: Un cunoscut epidemiolog ne dă vești excelente: În România, epidemia a intrat în etapa de scădere progresivă

"Imaginile de la Beirut sunt şocante. Toate gândurile şi rugăciunile mele se îndreaptă spre cei care au avut de suferit în acest teribil incident", a scris pe Twitter şi premierul Boris Johnson, precizând că Marea Britanie este pregătită să ofere ajutorul prin "toate mijloacele".

Crucea Roşie libaneză a anunţat că spitalele din Beirut sunt excedate, numărul persoanelor rănite care solicită îngrijiri fiind extrem de mare.

Citește și: DNA intră la rupere! Fost director al Apelor Române, reţinut pentru luare de mită

De asemenea, Crucea Roşie a făcut apel la donarea de sânge.

Exploziile violente din Beirut ar putea să fi fost cauzate de "materiale explozibile" confiscate şi stocate în depozit "de ani", a estimat marţi un înalt responsabil al securităţii.

Explozia care a distrus cartierul portului din Beirut (Liban) a afectat mare parte din Capitală, cu clădiri distruse şi case prăbuşite.

Citește și: Ultimă oră! A anunțat că va candida la funcţia de primar .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.