Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO/FOTO Un britanic şi un tunisian alături de alte 69 de persoane arestate în Serbia - Violențele au escaladat

YouTube
Serbia protest Belgrad

Poliţia a arestat 71 de persoane, inclusiv un britanic şi un tunisian, după violenţele izbucnite vineri seară la o manifestaţie la Belgrad împotriva modului în care guvernul sârb a gestionat pandemia, a anunţat sâmbătă poliţia, citată de France Presse, potrivit Agerpres.

 


"Printre cei arestaţi se numără mulţi cetăţeni străini, din Bosnia, Muntenegru, dar şi din Marea Britanie, Tunisia", a declarat şeful poliţiei Vladimir Rebic, într-o conferinţă de presă, în timp ce fotografii ale paşapoartelor britanic şi tunisian a doi bărbaţi erau arătate pe un ecran.

 


Foto: (c) ANDREJ CUKIC / EPA


Potrivit presei locale, tabloidelor apropiate puterii, britanicul are 24 de ani, în timp ce tunisianul este în vârstă de 54 de ani.

"Acestea sunt documentele cu care au intrat în Serbia. Serbia i-a primit în speranţa că vor veni şi se vor distra la noi, dar au venit să distrugă şi să atace poliţia" a declarat Rebic, care intenţionează să examineze influenţa "acestor factori externi asupra violenţei manifestaţiilor".

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE


Foto: (c) ANDREJ CUKIC / EPA


Paisprezece poliţişti au fost răniţi în ciocnirile de vineri seară, 130 de când protestele au început marţi, a precizat şeful poliţiei, fără a da cifre cu privire la numărul protestatarilor răniţi.

Majoritatea celor câteva mii de protestatari erau paşnici, dar grupuri, adesea formate din tineri cu feţele mascate, au aruncat cu petarde, au scandat sloganuri naţionaliste sau care proclamau tutela sârbă asupra Kosovo, înainte de a trece barierele de securitate şi de a urca treptele care duc la parlament, au declarat jurnalişti AFP.

 


Foto: (c) ANDREJ CUKIC / EPA


Poliţia anti-revoltă a intervenit apoi şi a fost imediat luată la ţintă cu pietre şi alte proiectile, petarde asurzitoare şi fumigene.

În jurul orei 21.30 GMT, forţele de ordine, folosind în special gaze lacrimogene, au eliberat piaţa din faţa Parlamentului sârb.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.