Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Dan Barna își bate joc de candidații USR-PLUS la primăriile de sector și recunoaște că sunt de fațadă: Negocieri intense cu Ludovic Orban

Dan Barna tuns

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, marţi seara, că anunţarea candidaţilor formaţiunii la sectoare nu reprezintă un "poker de negociere" cu PNL.

"USR este un partid care s-a născut în Bucureşti şi ar fi fost cumva straniu să nu fim pregătiţi pentru Bucureşti. Noi credem că e foarte firesc lucrul acesta, să arătăm oamenilor care sunt candidaţii, care sunt opţiunile, asta neînsemnând în niciun punct de vedere că nu susţinem - şi spun asta foarte explicit - orice variantă prin care singurul mandat de până acum al Gabrielei Firea rămâne unic şi din perspectiva aceasta chiar aseară am avut o nouă discuţie cu Ludovic Orban. O să ne mai vedem şi peste două zile din nou. (...) Aseară am discutat mai mult despre judeţele din ţară şi despre eventuale locuri unde ar putea să existe o colaborare între alianţa USR PLUS şi PNL. (...) Bucureştiul are nevoie să vadă feţe reale de oameni, nu doar discuţii despre poziţii, ori prezentându-ne candidaţii este în această logică, nu a fost un poker de negociere sau vreo mişcare de vreun fel sau altul pentru că avem aceste discuţii şi vom ajunge la un rezultat, nu am nicio îndoială", a spus Barna, la Digi 24.

Citește și: E război total! Silviu Mănăstire îi răspunde lui Cătălin Tolontan: Când ai combinații politice cu cei de la USR-PLUS, e suficient să îi prostești pe cei mai slabi de înger

El a subliniat că negocierile sunt deschise şi că scenariul dezirabil este ca unii dintre candidaţii propuşi de USR PLUS să se regăsească între opţiunile PNL.

"O parte dintre ei (n.r. candidaţii USR PLUS) ar putea să fie, dacă vom ajunge la un acord cu PNL. Noi am pus pe masă două elemente. Pe de-o parte, aceste principii, care au fost considerate condiţii, nu sunt condiţii, pentru că colegii de la PNL le ştiau şi aşteptarea legitimă de a avea candidaţi integri şi profesionişti nu e un lucru negociabil pentru noi. (...) Candidaţii pe care noi îi propunem şi profesioniştii pe care noi îi propunem nu-i propunem cu eticheta strictă omul acesta poate să fie primar sau nu va exista. Unii pot să fie viceprimari, unii pot să aibă poziţii de city manager, adică e important să arătăm bucureştenilor că există soluţii, că există mai mult decât un om, o etichetă şi în toată această discuţie şi în negocierea pe care o am cu Ludovic Orban şi negocierile pe care colegii mei Claudiu Năsui şi Vlad Voiculescu le au cu Violeta Alexandru tocmai asta încercăm să construim - un scenariu, o alternativă în care bucureştenii în sfârşit să regăsească şi o speranţă de credibilitate şi de profesionalism pentru managementul Bucureştiului", a afirmat Barna.

Citește și: Cozmin Gușă îl face praf pe avocatul Gheorghe Piperea: Ipocrizia și nesimțirea din jurul scandalului Mugur Isărescu

El s-a declarat convins că Nicuşor Dan va fi viitorul primar al Capitalei, arătând că, potrivit sondajelor, acesta are 5-6 procente înaintea Gabrielei Firea.

"PSD este o bandă de agitatori. Nicuşor Dan este alternativa. (...) Dorinţa noastră este să găsim acea modalitate prin care Gabriela Firea şi întregul arbore de extras bugetul Bucureştiului să fie îndepărtaţi de la conducerea acestui oraş", a adăugat Barna.

Citește și: Ludovic Orban, despre măsurile de relaxare: Evoluţia numărului de cazuri ne-a şi determinat să amânăm alte măsuri de relaxare

El a susţinut că ar putea exista candidaţi comuni cu PNL în judeţele din sud şi din sudul Moldovei, arătând că Doljul ar putea să fie o variantă.

Preşedintele USR a menţionat că alianţa USR PLUS are candidat la Sibiu.

Citește și: Bomba care aruncă în aer planul PSD-Pro România! Demiterea Guvernului Orban nu este posibilă până după 10 septembrie

Potrivit acestuia, ar putea fi semnate acorduri punctuale cu PNL cu privire la candidaţi din ţară.

Duminică, Alianţa USR PLUS a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, candidaţii la primăriile de sector din Bucureşti: Clotilde Armand - sectorul 1, Radu Mihaiu - sectorul 2, Ana Ciceală - sectorul 3, Simona Spătaru - sectorul 4, Alexandru Dimitriu - sectorul 5 şi Alexandru Gâdiuţă - sectorul 6.

Citește și: Ludovic Orban: O minciună gogonată. Fabrica de fake news care este PSD

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat luni că şi-ar dori ca partidele de dreapta să aibă candidaţi unici şi la primăriile de sector din Bucureşti, la fel ca la Primăria Generală, dar că pentru asta trebuie ca liberalii să aibă cu cine discuta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.