Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Versiunea finală dactilografiată a romanului 'Breakfast at Tiffany's' a fost vândută cu 377.000 de lire sterline la licitaţie

casacenina.com
audrey hepburn

Versiunea finală dactilografiată a romanului "Breakfast at Tiffany's" (1958), care include adnotări ale scriitorului Truman Capote, a fost vândută cu 377.000 de lire sterline (417.177 de euro) la o licitaţie organizată de casa Sotheby's la Londra, relatează EFE.

Pe lângă corecturile şi observaţiile făcute de Truman Capote, această versiune definitivă a romanului "Breakfast at Tiffany's" ("Mic dejun la Tiffany") cuprinde şi numele final acordat personajului principal, Holiday ("Holly") Golightly, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Victor Ponta a anunțat cine va fi candidatul Alianței Pro București 2020 la Primăria Capitalei. Adina Alberts va fi susținută la Sectorul 1

Până la versiunea finală a manuscrisului, scriitorul american alesese ca protagonista să se numească Connie Gustafson, dar în versiunea scoasă la licitaţie se poate observa că numele iniţial a fost şters şi a fost înlocuit cu Holly Golightly.

Potrivit lui Gabriel Heaton, specialistul casei de licitaţii Sotheby's pentru cărţi şi manuscrise, această schimbare "a transformat" fără îndoială soarta cărţii, care a fost adaptată pentru marele ecran în 1961, într-o comedie în care a jucat Audrey Hepburn şi care a fost regizată de Blake Edwards.

Versiunea licitată marţi, 4 august, spune Gabriel Heaton, oferă "o viziune amplă şi minuţioasă" a metodei de lucru a lui Truman Capote (1924-1984), demonstrând "în mod exact obsesia lui pentru detalii", sursă a "frustrărilor" sale, dar şi element "cheie al succesului său ca scriitor".

Citește și: Situație îngrijorătoare! Noul coronavirus SARS-CoV-2 lovește în cel mai mare spital din vestul țării

Versiunea licitată de casa Sotheby's prezintă multe dintre corecturile făcute pe textul dactilografiat, prin care scriitorul şi-a modificat vocabularul şi a eliminat cuvintele pe care nu le considera necesare.

"Toate aceste revizuiri au fost făcute, cu siguranţă, de Capote în timp ce stătea în pat, locul său preferat pentru a scrie", reaminteşte într-o notă casa Sotheby's.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.