Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turul Franței ar putea să nu mai aibă loc în acest an. Epidemiolog: 'Ar fi fost mai înţelept'

www.agerpres.ro
Turul Franței

"Ar fi fost mai înţelept" ca Turul ciclist al Franţei să nu aibă loc în acest an, a afirmat epidemiologul belgian Pierre Van Damme, citat de ziarul Le Soir, inforemază Agerpres.

Citește și: Olguța Vasilescu, palmă pentru ministrul Muncii, Violeta Alexandru: Nu a făcut ceea ce are în prerogative

Sezonul de ciclism se va relua în luna august, iar sportivii se pregătesc asiduu pentru primele curse, în ciuda ameninţării unui al doilea val al pandemiei de coronavirus. Turul Franţei, care se va desfăşura între 29 august şi 20 septembrie, este o competiţie itinerantă şi reprezintă deci un risc important de răspândire a virusului.

În opinia lui Pierre Van Damme, organizarea Marii Bucle este o aberaţie.

"Va fi mult mai puţină plăcere pentru ciclişti, suporteri, pentru personalul medical şi comentatori. Problema este să ştii dacă mai este înţelept să organizezi Turul în acest fel. Asta dă naştere multor întrebări. Şi cum veţi ţine publicul sub control? Fanilor li se poate refuza accesul la unele ascensiuni, dar niciodată nu poţi controla complet un grup de persoane", a afirmat epidemiologul.

"Odată cursa începută, plutonul devine o mare bulă. Ce vor face organizatorii în cazul unui test pozitiv? La asta trebuie să se gândească în acest moment. Mai sunt câteva reuniuni de urmărit. Ar fi fost mai înţelept ca Turul să nu aibă loc. Am fi putut aştepta să vedem cum reacţionează Europa la această situaţie. Vedem creşteri ale numărului de cazuri în mai multe locuri, să arătăm mai întâi că suntem capabili să controlăm virusul", a adăugat medicul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.