Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STUDIU Cât de eficientă e vitamina C împotriva COVID și de ce sunt diferite efectele de la o persoană la alta

tiphero.com
lamaie

Dozele mari de vitamina pentru tratarea infecției cu COVID-19 ar putea avea efecte benefice pentru o mare parte din populație. Totuși, cercetătorii sunt de părere că acest lucru depinde de nivelurile de transportor natural necesare pentru a aduce vitamina în interiorul celulelor. Experții de la Medical College of Georgia spun că vârsta, sexual, nivelurile de expresie și variațiile genetice ale transportorilor de vitamina C trebuie luate în considerare pentru estimarea eficacității împotriva coronavirusului, potrivit Medicalxpress.

„Toți acești factori să fie luați în considerare în proiectarea și realizarea studiilor clinice – și în studiile pentru COVID-19, dar și în cele pentru alte maladii”, spune dr. Sadanand Fulzele, autorul principal al studiului.

Ursula von der Leyen face anunțul ANULUI: vaccinul anti Covid-19 începe să fie vândut în decembrie, în Uniunea Europeană

Tot mai multe studii care vizează găsirea unui tratament împotriva COVID-19 au tot începute la nivel mondial. Cercetările includ și studiul eficienței medicamentelor cunoscute, printre care se numără vitamina C, cunoscută ca un amplificator al sistemului imunitar.

Cel puțin 30 de studii clinice sunt în curs, prin care se încearcă evaluarea eficienței acestei vitamine. Unele dintre studii testează doze de până la 10 ori mai mari decât nivelurile recomandate în mod obișnuit.

„Studiile clinice asupra osteoartritei, de exemplu, o boală autoimună în care sistemul imunitar atacă articulațiile, a obținut rezultate mixte. Cu toate acestea, utilizarea sa în alte probleme, cum ar fi cele induse de virusuri, a demonstrat beneficii în reducerea insuficienței organelor și îmbunătățirea funției pulmonare, în sindromul de detresa respiratorie acută, o cauză majoră în cazurile grave de COVID-19 și care poate duce la deces”, explică dr. Fuzele.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.