Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sri Lanka comemorează doi ani de la atentatele cu bombă din duminica Paştelui catolic

Twitter
Sri Lanka3

Sri Lanka a comemorat miercuri, cu ceremonii religioase, doi ani de la atentatele cu bombă din duminica Paştelui, în timp ce catolicii cer accelerarea investigaţiilor asupra acestor atacuri, relatează DPA.

Atentatele, comise de grupuri extremiste musulmane, au vizat trei biserici în timpul slujbelor din duminica Paştelui catolic în 2019. Trei hoteluri de lux au fost de asemenea lovite în atacuri simultane pe 21 aprilie, potrivit agerpres.ro.

Bisericile catolice au ţinut slujbe de rugăciune după două minute de reculegere în amintirea celor 271 de persoane ucise în exploziile multiple. Alte grupuri religioase au organizat evenimente similare.

O slujbă de pomenire multi-religioasă la care a participat cler budist, hindus şi musulman, precum şi diplomaţi a fost ţinută la Biserica Sfântul Anton din capitala Colombo - una dintre ţintele atentatelor sinucigaşe cu bombă.

Un puternic dispozitiv de securitate a fost instalat în afara bisericilor din Colombo şi în zonele înconjurătoare unde au avut loc principalele servicii religioase.

Proteste în tăcere au avut loc în afara bisericilor în unele locuri, pentru a cere investigaţii rapide asupra atacurilor.

"Nu suntem mulţumiţi de investigaţii", a declarat şeful Bisericii Catolice din Sri Lanka, cardinalul Malcolm Ranjith, adăugând că oamenii au nevoie de răspunsuri despre cine a fost responsabil şi adevărul despre motivele din spatele atacurilor.

O comisie prezidenţială numită să cerceteze atacurile şi-a încheiat ancheta, dar Ranjith a susţinut că raportul nu reuşeşte să identifice pe deplin pe cei responsabili pentru atentatele cu bombă, deşi menţionează grupuri de extremişti islamici ca autori.

Comisia l-a găsit pe fostul preşedinte Maithripala Sirisena responsabil pentru lacune de securitate în condiţiile în care nu a luat măsuri după ce fusese atenţionat cu privire la posibile atacuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.