Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românca care a fugit din carantină la înmormântare, condamnată la închisoare

wow
O femeie de naționalitate română din Germania a ajuns la proces după ce a părăsit carantina obligatorie înainte de termen pentru a participa la o înmormântare. Autoritățile germane au trimis-o astfel în judecată și, în cursul zilei de marți, 13 aprilie 2021, aceasta a fost găsită vinovată de Tribunalul Regional din Klagenfurt am Wörthersee și a fost condamnată la închisoare cu suspendare, precum și la plata unei amenzi.
Conaționala noastră, în vârstă de 43 de ani, se pare că a părăsit apartamentul în care locuia în ciuda faptului că a fost testul COVID-19 pe care l-a făcut a dat rezultat pozitiv și trebuia să petreacă 14 zile în carantină. La baza acestei încălcări, relatează ziarul german Kleine Zeitung, a stat o înmormântare în familie la care femeia a vrut să participe cu orice preț.
În urma procesului dus de autoritățile germane împotriva româncei, acuzată de punerea deliberată în pericol a altor persoane prin transmiterea unei boli, aceasta a primit o condamnare de 4 luni de închisoare cu suspendare. Ea va fi obligată, de asemenea, să plătească și o amendă de 720 de euro, mai scrie sursa citată. Decizia nu este definitivă și va fi putea atacată de românca de 43 de ani la Curtea de Apel.

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.