Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Risc însemnat de producere a avalanşelor, în masivele Făgăraş, Bucegi, Parâng, Şureanu şi Ţarcu-Godeanu: Vremea va intra într-un proces de răcire

avalansa

Meteorologii anunţă că riscul producerii de avalanşe este însemnat (gradul 3 din 5) în masivele Făgăraş, Bucegi, Parâng, Şureanu şi Ţarcu-Godeanu. În zona montană, în următoarele două zile vremea va intra într-un proces de răcire, anunță news.ro.

”Vremea va intra într-un proces de răcire, mai accentuat în cursul zilei de 25 ianuarie. (…) se vor semnala precipitaţii mixte, ninsori în zonele înalte, ce pot depune şi polei la altitudini de 1200-1800 m, trecător şi la altitudini mai joase în Carpaţii Orientali. Pe arii mai extinse, în noaptea de 24/25 ianuarie şi în cursul zilei de 25 ianuarie, va ninge viscolit în întreaga arie montană. (…) Temporar se va semnala ceaţă asociată şi cu depuneri de chiciură în zonele înalte. Stratul de zăpadă va înregistra scăderi uşoare în cursul zilei de 24 ianuarie sub 1800 m, urmând să crească în cursul zilei de 25 ianuarie în întreaga arie montană”, au transmis meteorologii.

Citește și: Donald Trump, primele declarații după plecarea de la Casa Albă: 'Vom face ceva!'

Potrivit acestora, până luni, la ora 20.00, riscul producerii de avalanşe în masivele Făgăraş, Bucegi, Parâng, Şureanu şi Ţarcu-Godeanu este însemnat, adică gradul 3 din 5 posibile.

În Munţii Rodnei, Călimani -Bistriţei – Ceahlău şi Vădeasa- Muntele Mare riscul producerii de avalanşe este moderat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.