Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a împlinit miercuri 95 de ani

news.ro
Elizabeth a II-a

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii s-a născut pe 21 aprilie 1926 pe strada Bruton nr. 17 din Londra, fiind primul copil al ducelui şi ducesei de York, potrivit news.ro

Anul acesta regina rămâne la Castelul Windsor în perioada doliului regal după moartea ducelui de Edinburgh, anunţă contul de Twitter royalfamily.

Este prima aniversare pe care suverana o petrece fără prinţul Philip.

"Eu şi familia mea vă mulţumim tuturor pentru sprijinul şi bunătatea care ne-au fost acordate în aceste ultime zile. Suntem profund emoţionaţi şi continuăm să ne reamintim că Philip a avut un impact extraordinar asupra nenumăratelor persoane de-a lungul vieţii sale", a scris regina în mesajul transmis de Palatul Buckingham cu ocazia zile sale de naştere.

Citește și: BREAKING CONFESIUNEA lui DRAGNEA devoalată de PONTA în fața judecătorilor

Regina nu va beneficia anul acesta de tradiţionala paradă militară pentru a-şi sărbători aniversarea, ceremonia fiind anulată pentru al doilea an consecutiv din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat Palatul Buckingham.

Suverana era sărbătorită în mod tradiţional în iunie printr-o mare paradă militară în centrul Londrei, numită "Trooping the Colour" şi care adună sute de militari şi mii de spectatori.

Această ceremonie îşi are originea din timpul pregătorilor de război când toate steagurile erau arătate soldaţilor cu scopul de a le recunoaşte în confuzia din timpul bătăliilor. Pentru a înlocui acest eveniment anual, se are în vedere o paradă la castelul Windsor, la 40 de kilometri vest de Londra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.