Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul din Ucraina provoacă temeri - 'Ceasul Apocalipsei' a fost setat pentru prima dată în istorie la doar 90 de secunde de miezul nopţii

ceas

Ceasul Apocalipsei, un calcul ştiinţific destinat să ilustreze practic riscurile existenţiale la nivel mondial, a fost setat, marţi, de oamenii de ştiinţă la doar 90 de secunde de miezul nopţii, cel mai mic interval faţă de momentul catastrofei de când acest sistem a fost introdus pentru prima dată, în 1947, relatează The Guardian.

Rachel Bronson, preşedintele şi directorul general al Bulletin of Atomic Scientist (Buletinul Oamenilor de Ştiinţă din domeniul nuclear), a declarat că decizia de a muta ceasul şi mai aproape de momentul final faţă de poziţia de anul trecut, când era la 100 de secunde până la miezul nopţii, s-a datorat "în mare parte, deşi nu exclusiv, pericolelor tot mai mari aduse de războiul din Ucraina".

Până acum, punctul cel mai riscant fusese poziţia anterioară, de 100 de secunde înainte de miezul nopţii, care a fost stabilită în ianuarie 2020, pentru a reflecta înrăutăţirea relaţiilor dintre marile puteri. Riscul a fost menţinut în acest punct şi în 2021 şi 2022, informează News.ro.

În timpul Războiului Rece, care a oferit fundalul pentru stabilirea acestui ceas metaforic, Doomsday Clock ajunsese la două minute de miezul nopţii, în timpul testelor cu bombe cu hidrogen efectuate de SUA şi Uniunea Sovietică în 1953.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.