Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PS Damaschin Dorneanul: 'Împliniți-vă viețile. Nu le umpleți doar cu lucruri deșarte!'

doxologia.ro
Damaschin Dorneanul

„Împliniți-vă viețile! Nu le umpleți doar cu lucruri deșarte care trec foarte repede și de care să ne fie rușine”, a îndemnat miercuri PS Damaschin Dorneanul la hramul Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamţ.

„Dacă vrem o viață veșnică deplină, să o avem și pe aceasta, de pe pământ, plină. Adică, să fie o viață cinstită, cuminte, în care să ne facem datoria acolo unde suntem rânduiți”, a mai spus Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, potrivit basilica.ro.

Citește și: Situație îngrijorătoare! Noul coronavirus SARS-CoV-2 lovește în cel mai mare spital din vestul țării

Ocrotitorul instituţiei de învăţământ este Sfântul Cuvios Ioan Iacob Hozevitul pomenit de Biserica Ortodoxă Română în 5 august.

Episcopul a amintit în omilia rostită în timpul Sfintei Liturghii şi de viaţa simplă, dar profundă, a locuitorilor satelor.

„Vă aduceți aminte de bătrânii din satele noastre, de simplitatea lor și de profunzimea vieții lor? Ei nu se temeau de moarte, pentru că își simțeau viața deplină, rotunjită cu cele ale sufletului. Să știți că, înainte, oamenii nu știau să citească multe acatiste sau paraclise”.

„Știau Tatăl Nostru, dar știau și de post, de semnul Sfintei Cruci când mergeau la lucru și aveau o viață împlinită. Să știți că, pe diagnosticele din anii ‘20, nu scria anxietate sau sindrom depresiv”.

Citește și: Victor Ponta a anunțat cine va fi candidatul Alianței Pro București 2020 la Primăria Capitalei. Adina Alberts va fi susținută la Sectorul 1

„Oamenii nu aveau timp pentru asta. Aveau un curs al vieții frumos, liniștit, luminos, aveau picioarele pe pământ, dar inima, mintea și ochii la Dumnezeu”.

Apoi, Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul a îndemnat la împlinirea lucrării în viaţa aceasta cu bucurie şi bunătate.

„Să fiți bucuroși de ceea ce faceți, de ceea ce împliniți și pentru lumea aceasta. Să puteți da ochii oricând cu oricine. Se zice în Ardeal: decât să întind în unt și mă uit în pământ, mai bine să întind în sare și să mă uit la soare”.

„Așa să fie viețile: pline, frumoase, luminoase, cu drag de oameni, cu drag de cei din jur, cu gând bun pentru toată lumea fără a judeca. Fiți buni. Umpleți-vă inimile, pentru că cum vor fi ele umplute aici pe pământ, cu astea vom trece în Ierusalimul cel ceresc în Sionul cel sfânt, în cetatea Dumnezeului celui adevărat de care să ne facă părtaș Domnul în veșnicie”.

Sărbătoarea de astăzi face parte din sărbătorile sfinţilor nemţeni la care participă, în perioada 5-7 august, credincioşi din toată ţara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.