Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profetul, aurul şi ardelenii, primul film din trilogia western-urilor cu ardeleni, sâmbătă, de la ora 21.10, de TVR1

„Profetul, aurul şi ardelenii”, primul film din trilogia western-urilor cu ardeleni în regia lui Dan Piţa, va fi difuzat sâmbătă, de la ora 21.10, de TVR1, potrivit news.ro.

În anul 1874, din cauza sărăciei din Transilvania, Ion Brad, un ţăran din Poplaca, a emigrat în America. Visul american a început, pentru el, cu munca de jos: a fost salahor, hamal, vânător, vânzător în prăvălie şi cowboy. După o perioadă de patru ani petrecută în America, pe când se afla în Texas, Ion a auzit că în statul Utah s-a găsit aur şi a plecat într-acolo. La 9.792 de kilometri de satul său drag, Poplaca, Ion şi-a împlinit visul, căpătând o nouă identitate şi luptând pentru un scop nobil: Johnny Brad a devenit apărătorul locuitorilor din orăşelul minier Cedar City de abuzurile „profetului” mormon Ezekiel Walthrope. La 7 ani de la plecarea în America a lui Ion, cei doi fraţi ai săi, Traian şi Romulus Brad, pleacă pe urmele lui.

Citește și: ALERTE meteo: cod GALBEN de ploi și cod GALBEN de disconfort termic

Primul film din trilogia ardelenilor a avut premiera în februarie 1978 şi îi are în distribuţie pe Ilarion Ciobanu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Mircea Diaconu şi Victor Rebengiuc.

Şi următoarele două părţi ale seriei vor putea fi văzute de telespectatorii TVR 1 sâmbăta seara, de la ora 21.10: „Artista, dolarii şi ardelenii”, pe 11 iulie, iar „Pruncul, petrolul şi ardelenii”, pe 18 iulie. Seara de sâmbătă este dedicată de TVR 1 blockbuster-ului românesc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.