Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Consiliului European Charles Michel propune înfiinţarea unui fond de ajustare a Brexitului în valoare de cinci miliarde de euro

Inquam Photos / Octav Ganea
Charles Michel

Preşedintele Consiliului European Charles Michel a propus vineri să se înfiinţeze un fond de rezervă - în valoare de cnci miliarde de euro - în vederea înfruntării ”consecinţelor neprevăzute” ale Brexitului, relatează Reuters, anunță news.ro.

Negocierile cu Londra privind viitoarea relaţie a RegatuluiUnit cu Uniunea Europeană (UE) ”nu sunt uşoare”, a subliniat fostul premier belgian, în marja prezentării unei noi versiuni a proiectului bugetului pe termen lung şi planului de ralansare economică post-covid-19 a UE, în speranţa soluţionării divergenţelor între liderii Celor 27.

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE

Regatul a părăsit în mod oficial Uniunea la 31 ianuarie, însă respectă reglementările europene în perioada de tranziţie, până la sfârşitul anului, până când cele două părţi au termen să ajungă la un acord cu privire la viitoarea lor relaţie şi să evite un ”salt în gol” al unui Brexit brutal.

Indiferent dacă se ajunge la un acord sau nu cu Londra, a subliniat Charles Michel, ţări, regiuni şi sectoare ale economiei europene vor avea de suferit de pe urma plecării efective a britanicilor.

”Să sperăm la ceea ce este mai bine, să ne pregătim de ceea ce este mai rău este un principiu solid în politică. Propunerrea acestei noi rezerve de ajustare a Brexitului în vederea contracarării consecinţelor în statele membre cele mai afectate este un semnal bun”, a comentat premierul belgian Sophie Wilmes, a cărei ţară pare, alături de Irlanda, să fie principalele beneficiare.

Citește și: SHOW Schimb dur de replici între Victor Ponta și Traian Băsescu în direct: 'După şase seara, culcaţi-vă!' / 'E tonul prostului'

Ideea înfiinţării acestui fond urmează să fie dezbătută la sfârşitul săptămânii viitoare de către şefii de stat şi de guverne ai UE, care se reunesc la Bruxelles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.