Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piaţa Victoriei are trotuare și treceri de pietoni inaccesibile persoanelor cu dizabilităţi

handicap handicapat dizabilitati

Marius Stratulat de la asociaţia „Help to Heart” testează de mulţi ani accesibilitatea trotuarelor şi drumurilor din Bucureşti pentru persoanele cu dizabilităţi. România nu are nici azi o autoritate care să verfice respectarea normativului de accesibilitate a persoanelor cu dizabilităţi, anunță MEDIAFAX.

Marius Stratulat şi-a petrecut ultimii 9 ani într-un scaun cu rotile.

Citește și: După uciderea lui Emi Pian, membrii clanului Rinu încep să dispară de pe rețelele de socializare

Trăieşte în Bucureşti şi se confruntă aproape tot timpul cu imposibilitatea de a se deplasa în siguranţă. De data aceasta, Piaţa Victoriei, locul unde a venit des la proteste, a picat testul.

Chiar dacă ar trebui să fie accesibile tuturor, chiar trecerile de pietoni şi trotuarele din faţa Guvernului României nu corespund normelor europene.

În Bucureşti, există puţine treceri de pietoni amenajate pentru persoanele utilizatoare a scaunului rulant, câteva treceri pentru hipoacuzici şi nicio trecere pentru orbi.

Citește și: EXCLUSIV Emi Pian putea fi salvat! Cum îl puteau scăpa cei aflați la fața locului

Anul 2020 rămâne unul în care Marius continuă să-şi pună în pericol siguranţa, mergând cu scaunul rulant pe carosabil sau făcând adevărate acrobaţii pentru a urca pe trotuar. „În Centrul Vechi nu e nimic accesibil în afară de terasele din faţă. Dacă vreau să intru într-un club de acolo sau un pub nu am posibilitatea. Acest normativ NP-051 nu este respectat de niciun constructor. În momentul în care proiectantul îşi face treaba şi obţine avizele pentru construcţii nu există o autoritate care să impună respectarea normativului de accesibilizare. Dizabilitatea mea îmi permite să folosesc un scaun activ şi să-mi folosesc toate capacităţile fizice de a sări borduri sau de a urca înapoi pe borduri. În societatea românească însă majoritare sunt cele care nu pot sau care au o afecţiune care nu le permit să folosească un dispozitiv de mers activ”, a spus Marius Stratulat, de la Asociaţia „Help to Heart”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.