Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Perioada de carantină a celor 85 de români care lucrau în cadrul unei ferme din Bavaria s-a terminat, anunță MAE

bbj.hu
carantina

Cei 85 de români care lucrau în cadrul unei ferme din Bavaria au finalizat perioada de carantină, iar reprezentantul angajatorului a menţionat că majoritatea cetăţenilor români au fost repatriaţi, potrivit unor precizări de presă transmise, sâmbătă, de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), potrivit Agerpres.

"În continuarea informaţiilor transmise în data de 17 iunie, cu privire la diagnosticarea cu COVID-19 a unor cetăţeni români, lucrători sezonieri în cadrul unei ferme din Bavaria, Ministerul Afacerilor Externe precizează că cele 85 de persoane au finalizat perioada de carantină. Potrivit datelor obţinute de reprezentanţii Consulatului General al României la Munchen de la reprezentantul firmei angajatoare, cetăţenii români nu au avut simptome pe toată perioada carantinei. De asemenea, reprezentantul angajatorului a menţionat că majoritatea cetăţenilor români au fost repatriaţi", menţionează MAE.

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE

În context, MAE precizează că la nivelul oficiului consular nu a fost recepţionată nicio solicitare de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români supuşi măsurii carantinei de la această fermă.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Munchen, menţine cazul în atenţie, fiind pregătit să acorde asistenţa consulară, în limita competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19, se mai arată în comunicat.

MAE informa pe 17 iunie că 85 de cetăţeni români care lucrează la o fermă din Bavaria au fost testaţi ca infectaţi cu noul coronavirus în perioada 28 mai - 11 iunie, fiind asimptomatici, şi se află în carantină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.