Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Pensiile mărite cu 40% nu sunt doar o reparaţie meritată pentru seniorii noştri...', spune Tăriceanu

Digi24
Călin Popescu Tăriceanu

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îi îndeamnă pe guvernanţi să se gândească la faptul că ”pensiile mărite cu 40% nu sunt doar o reparaţie meritată pentru seniorii noştri, dar pot fi colacul de salvare pentru multe zeci de mii de locuri de muncă”. ”Pentru că aceşti bani se vor întoarce instant în economie şi o vor ţine în viaţă până când lanţurile economiei globale se vor reface!”, susţine el, potrivit news.ro.

”Am ajuns într-un timp record ca dintr-o ţară care suferea de un grav deficit al forţei de muncă să avem astăzi peste un million de români în căutare de locuri de muncă. Şi din păcate acesta este doar începutul. În condiţiile în care toţi guvernanţii sunt cu ochii doar pe cifrele cu bolnavii de coronavirus şi aproape nici unul dintre ei cu ochiul pe economie, lucrurile merg prost. De acord, vieţile sunt cele mai importante, dar nici lupta pentru creşterea sau măcar păstrarea locurilor de muncă nu trebuie ignorată”, afirmă Călin Popescu Tăriceanu, într-o postare pe Facebook intitulată ”Poate fi majorarea cu 40% a pensiilor salvarea economiei?”.

El susţine că, în fiecare zi sute de companii româneşti sunt nevoite să concedieze ”mii de oameni”.

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE

”Probabil că nu va mai dura mult până când se vor pierde zeci de mii de locuri de muncă în fiecare lună. Întârzierea deschiderii afacerilor din HORECA, din transporturi, din construcţii, din comerţ sau chiar din industria showbizz-ului, să zicem aşa, agravează situaţia. Lipsa de încredere a populaţiei în măsurile pe care guvernul le-a luat îi face pe români să fie temători în a cumpăra orice. Lumea se restrânge la lucruri de strictă necesitate şi acest comportament începe să afecteze grav industriile din domeniul bunurilor de consum (auto, industria uşoară, comerţ, etc)”, adaugă Tăriceanu.

El menţionează că situaţia este complicată şi în construcţii.

”Situaţia nu este bună deloc. Măsurile timide pe care guvernul Orban le-a luat e clar că nu funcţionează. Amânarea ratelor, suspendarea executărilor silite, plata şomajului tehnic îi ajută pe oameni, dar nu le rezolvă principala problemă: siguranţa unui loc de muncă”, afirmă Tăriceanu, susţinând că programul IMM Invest nu funcţionează aşa cum ar fi trebuit, ”pentru că e birocratic, consumator de timp şi energie şi foarte complicat”.

”Chiar dacă mai are puţin timp de stat la Palatul Victoria, guvernul Orban poate să se reîntoarcă cu faţa la cei care ţin cu adevărat economia în mişcare: consumatorul! Vine momentul când vor trebui să decidă dacă măresc pensiile şi alocaţiile conform legii. Când vor lua aceste decizii îi îndemn să se gândească la faptul că pensiile mărite cu 40% nu sunt doar o reparaţie meritată pentru seniorii noştri, dar pot fi colacul de salvare pentru multe zeci de mii de locuri de muncă! Pentru că aceşti bani se vor întoarce instant în economie şi o vor ţine în viaţă până când lanţurile economiei globale se vor reface!”, consideră Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.