Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul European acționează în judecată Comisia Europeană pentru că nu convins SUA să elimine vizele pentru români, bulgari, ciprioți și croați

New Europe
David Sassoli

Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului European, David Sassoli, a decis să introducă o acțiune la Curtea de Justiție a UE (CJUE) în disputa cu Comisia Europeană pentru eliminarea vizelor la intrarea în SUA, în prezent cetățenii din patru state membre fiind obligați să dețină o astfel de viză: România, Bulgaria, Croația și Cipru.

Vezi și: România normală: Pentru al doilea an la rând, românii NU au voie în biserici, în noaptea de Înviere

Decizia a fost luată deja în comisia de specialitate a Parlamentului European de la 1 martie potrivit unui parlamentar din grupul condus de Dacian Cioloș, Renew Europe.

Decizia a fost salutată imediat de europarlamentarul Pro Romania, Corina Crețu:

„Salut decizia Președintelui Parlamentului European de a introduce la Curtea de Justiție a UE o acțiune privind eliminarea vizelor la intrarea în SUA pentru toți cetățenii europeni. Astfel, obligativitatea pentru cetățenii români (alături de cei ai Bulgariei, Croației și Ciprului) de a deține viză la intrarea în SUA ar putea fi ridicată. Cred că ar fi o situație normală care ar pune capăt dezechilibrului în care ne aflăm – atât timp cât cetățenii tuturor celorlalte State Membre nu au această obligație”, a afirmat Corina Crețu.

În octombrie 2020, Parlamentul European a adoptat o rezoluție, cu 376 voturi pentru, 269 împotrivă şi 43 abţineri, prin care îndeamna Comisia Europeană să prezinte „un act juridic ce prevede suspendarea pentru o perioadă de douăsprezece luni a exonerării de obligaţia de a deţine viză pentru cetăţenii SUA, după cum este stabilit în aşa-numitul mecanism de reciprocitate”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.