Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parastas pentru victimele Covid-19, la Suceava. IPS Pimen, printre cei pomeniţi

facebook.com
parastas victime Onești

Victimele pandemiei de coronavirus au fost pomenite miercuri în Paraclisul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava. Liturghia şi Slujba Parastasului au fost oficiate de mai mulţi clerici din cadrul Arhiepiscopiei.

„Ne-am rugat pentru toți cei care au fost răpuși de acest virus, dar mai cu seamă pentru cei din județul Suceava care, după cum bine știm, a fost unul dintre cele mai afectate județe”, a declarat pr. Alexandru-Flavian Sava, consilier eparhial, potrivit basilica.ro.

Citește și: EXCLUSIV Prima reacție a lui Traian Berbeceanu, după ce a fost eliberat din funcția de prefect al Capitalei: ‘Consider că mi-am făcut datoria față de bucureșteni’

La slujba parastasului au fost rostite rugăciuni şi pentru Arhiepiscopul Pimen, trecut în veşnicie anul trecut, ca urmare a infectării cu noul coronavirus. Ierarhul a fost instalat Arhiepiscop al Sucevei în urmă cu 30 de ani, în data de 3 martie 1991.

„Am pomenit în mod special pe Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, care acum peste nouă luni a fost secerat de virusul Covid-19. Rugăm pe Bunul Dumnezeu să așeze în Împărăția Cerurilor sufletele celor pe care i-am pomenit astăzi, iar pe noi să ne întărească în credință și să ne ferească de boală”, a spus pr. Sava.

Slujba de pomenire a fost oficiată în contextul împlinirii unui an de la diagnosticarea primului caz de Covid pe teritoriul ţării noastre. Suceava a fost unul dintre cele mai afectate judeţe din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.