Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pacienții cu coronavirus internați la ATI fac mărturisiri CUTREMURĂTOARE: Delir hiperactiv, halucinații și agitații paranoide

Ora de Sibiu
terapie intensivă

Pacienții internați pe ATI cu coronavirus, care au avut șansa să nu facă complicații și să poată fi salvați de medici, grație faptului că nu aveau comorbidități în stadiul terminal fac mărturisiri șocante. New York Times a publicat un material cu declarații șocante.

"Cotidianul american prezintă poveştile unor pacienţi, printre care şi povestea unui pacient în vârstă de 31 de ani, care s-a confruntat cu halucinaţii în timpul spitalizării pentru insuficienţă respiratorie cauzată de infecţia cu COVID-19. Halucinaţiile erau atât de reale şu puternice încât, într-o noapte, şi-a scos tubul de respiraţie al ventilatorului. Într-o altă noapte acesta a căzut de pe scaun.

Citește și: ALERTE meteo: cod GALBEN de ploi și cod GALBEN de disconfort termic

"A fost atât de real și am fost atât de speriată", a declarat aceasta, după recuperare.

Mai mulţi pacienţi infectaţi cu virusul şi internaţi la secţiile ATI au raportat experienţe similare. Numit delir intraspitalicesc, afecțiunea este răspândită la pacienții cu coronavirus de toate vârstele, fără deficiențe cognitive anterioare.

Rapoartele cercetătorilor și cele din spitale arată că aproximativ două treimi din pacienții cu coronavirus internați la Terapie Intensivă au experimentat-o în diverse moduri. Unii au „delir hiperactiv", halucinații și agitații paranoide; unii au „delir ipoactiv", viziuni interiorizate și confuzie, iar unii le au pe amândouă", potrivit România TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.