Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O importantă instituție spune că hackerii i-au spart pagina de Facebook: Au urcat doar videoclipuri și poze cu... PĂSĂRI

news.sky.com
hacker

Pagina oficială de Facebook a Consiliului Județean Maramureș a fost atacată, la începutul lunii iulie, și preluată de hackeri printr-un atac cibernetic, anunță instituția.

CJ Maramureș a efectuat toate demersurile legale pentru recuperarea paginii iar imediat după furtul paginii creată de forul deliberativ județean, au fost depuse plângeri penale la IPJ, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș, la SRI dar și la alte organe abilitate.

Citește și: Vladimir Putin a anunțat că a înregistrat primul vaccin anti-COVID-19 din lume, iar o fiică a sa și l-a injectat

„Pagina Facebook a CJ Maramureș conține informații și albume foto realizate de angajații instituției, în decursul a peste cinci ani de zile”, au precizat reprezentanții CJ.

Totodată, a fost contactați și reprezentanții Facebook, cărora le-a fost reclamată gravitatea problemei.

Citește și: Ion Iliescu, mesaj emoționant: ‘Dumnezeu să-l odihnească! Am pierdut un prieten și un camarad în efortul nostru de reconstrucție democratică a României’

Atacatorii nu au fost descoperiți, dar vor fi continuate acțiunile de găsire și pedepsire a celor vinovați, conform legii.

Noul Cod Penal prevede pentru infracțiunile contra siguranței și integrității sistemelor și datelor informatice pedepse cu închisoarea cuprinse, după caz, între 3 luni și 7 ani.

Citește și: Robert Turcescu: ‘Dacă în preajma alegerilor Băsescu e cotat mai bine, se retrage Nicușor Dan?’

„Natura schimbărilor care s-au efectuat pe pagină indică faptul că cei care au preluat-o ar acționa de pe teritoriul României și nu din afara țării. După mai bine de o lună de inactivitate destinată urmăritorilor, marți, 11 august, cei care au preluat absolut fraudulos această pagină au început să publice conținut care, până la acest moment, nu are legătură cu activitatea instituției”, mai arată CJ Maramureș.

Noul conținut este reprezentat de fotografii și videoclipuri cu păsări.

Citește și: Șoc total pentru Violeta Alexandru: A găsit birourile goale în timpul unei inspecții

Conducerea instituția face un apel către cei care au pus stăpânire ilegal pe pagina de Facebook să o restituie proprietarilor de drept, în cel mai scurt timp.

Începând cu data de 14 iulie 2020, Consiliului Județean Maramureș deține o nouă pagină Facebook, unde cetățenii pot urmări online activitatea instituției.

Citește și: Eugen Tomac: ‘Dacă cineva face jocurile PSD în București, aceia sunt cei de la USR!’

„Consiliul Județean Maramureș nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul publicat pe pagina pe care nu o mai are în administrare și îndeamnă cetățenii la vigilență maximă în ceea ce privește sursele de informare din mediul online”, mai arată reprezentanții CJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.