Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O elevă din Gorj a primit 4 puncte în plus după contestaţia la Evaluarea Națională: Au fost zile grele

Inquam Photos / Octav Ganea
scoala evaluare nationala

O elevă din comuna Bîlteni, judeţul Gorj, a luat nota 6 la proba scrisă la matematică de la Evaluarea Națională, iar după contestație a primit 10. „Au fost foarte grele zilele acelea, deoarece era un stres continuu”, spune fata despre perioada de până la primirea rezultatului final, anunță MEDIAFAX.

Cristina Migiu, o elevă din comuna Bîlteni, judeţul Gorj, spune că se aştepta să ia peste 9.50 la fiecare probă şi îşi făcuse planuri că merge la unul dintre cele mai căutate licee din Târgu Jiu. Vrea să fie pompier şi se pregăteşte de mică pentru asta. A fost şocată când a văzut nota 6 la matematică.

Citește și: E război total! Silviu Mănăstire îi răspunde lui Cătălin Tolontan: Când ai combinații politice cu cei de la USR-PLUS, e suficient să îi prostești pe cei mai slabi de înger

Deşi a trecut prin clipe de coşmar, Cristina n-a abandonat. A făcut contestaţie şi a fost surprinsă când a primit cu patru puncte mai mult. Şi media generală i-a crescut de la 7,90 la 9,90.

„Rezultatul iniţial până la rezultatul final... au fost foarte grele zilele acelea, deoarece era un stres continuu”, povesteşte Cristina.

Ideea că nota nu va creşte în urma contestaţiei nu îi dădea pace. „Nimeni nu-mi zicea că sigur îmi pun. Putea exista ideea şi că îmi scad şi puteam să ajung cu o medie şi mai mică. Am aşteptat şi, sâmbătă, când a venit rezultatul, am văzut că e 10 şi am fost prea mulţumită!”, a mai spus eleva.

Citește și: Ludovic Orban, despre măsurile de relaxare: Evoluţia numărului de cazuri ne-a şi determinat să amânăm alte măsuri de relaxare

Robert, unul dintre colegii Cristinei, a primit, după contestaţie, cu cinci puncte şi jumătate mai mult. Astfel, de la nota 2,89 a ajuns la aproape 8.

În toată ţara, zeci de copii au luat note cu câteva puncte mai mari la Evaluarea Naţională, după contestaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.