Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de șoferi de taxi din Madrid protestează pentru limitarea flotelor de taxiuri, pe fondul diminuării cererii

Noizz.ro
Taxi UBER Clerver Taxify

Mii de şoferi de taxi au umplut marţi străzile din Madrid, claxonând şi paralizând traficul în jurul primăriei, pentru a solicita o diminuare a numărului de taxiuri autorizate să circule zilnic, ca urmare a diminuării cererii din cauza pandemiei, transmite Reuters.

În perioada carantinei stricte introduse în Spania din cauza Covid-19, doar jumătate din cele aproximativ 16.000 de taxiuri din Madrid au putut circula într-o zi. Însă după eliminarea stării de urgenţă, în 21 iunie, toate taxiurile au revenit în trafic, chiar dacă cererea a rămas la un nivel scăzut, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Presiunea pe Facebook crește! Alți doi giganți se alătura boicotului global împotriva publicității pe rețeaua de socializare

"Având în vedere că cererea a scăzut atât de mult, noi cerem să nu să mai lase toate taxiurile să circule în aceeaşi zi. Să lase jumătate dintre noi să circule într-o zi şi cealaltă jumătate în ziua următoare", a declarat şoferul de taxi Jose Antonio Carnero.

Federaţia şoferilor de taxi din Madrid, care a organizat protestul, a apreciat că revenirea bruscă la activitatea deplină creează poluare atmosferică şi îi expune pe membri săi în mod inutil la coronavirus.

"Parcările rezervate taxiurilor sunt pline şi dacă opreşti în stradă poliţia te amendează. Aşa că trebuie să faci ture în jurul oraşului, risipind combustibil şi poluând", spune şoferul de taxi Pedro Bustamante.

Citește și: Ministrul Finanțelor: România va avea un deficit bugetar de 6,7% din PIB, în 2020;contracţia economică va fi de 2,2% din PIB

Cu peste 28.000 de cazuri de deces şi aproape 250.000 de cazuri de infecţie confirmate, Spania este una din ţările europene cele mai grav lovite de pandemie. Autorităţile spaniole au reuşit să controleze răspândirea virusului însă consecinţele economice ale pandemiei se vor manifesta pentru o perioadă mai lungă.

În ultimele săptămâni mai multe organizaţii profesionale din Spania, de la profesionişti în sănătate şi până la personalul care face curăţenie în spitale şi şoferii de autobuze, au organizat proteste pentru a cere condiţii de muncă mai bune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.