Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, reacție la ultima mișcare a PSD în Parlament: Am un mesaj de revoltă și indignare

Inquam Photos - George Călin
Inquam Ludovic Orban Parlament

Premierul Ludovic Orban a anunţat, sâmbătă, că are ”un mesaj de revoltă şi indignare” faţă de amânarea dezbaterii de către Senat a legii care să pună la dispoziţie autorităţilor ”instrumentele indispensalbile în lupta împotriva epidemiei”. ”Amânarea înseamnă o creştere dramatică a risului de infectare”, a spus el.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 86: A început DICTATURA! Statul poate să-ți ia copiii

”Am un mesaj de revoltă şi indignare faţă de amânarea dezbaterii de către Senat a legii care să ne pună la dispoziţie instrumentele indispensabile în lupta împotriva epidemiei. Amânarea înseamnă o creştere dramatică a risului de infectare. În toate ţările democratice autorităţile au la dispoziţie carantina, izolarea la domiciu, posibilitatea de a trata pacienţii sub control medical”, a afirmat Orban, într-o conferinţă de presă susţinută după videoconferinţa cu prefecţii, informează News.ro.

El a spus că, în ţara noastră, autorităţile sunt lipsite de acest control.

”La ora actuală, nu avem această pârghie pe care o are orice autoritate din orice ţara de a decide izolarea la domiciliu a celor care au intrat în contact cu persoane infectate. Există riscul ca persoanele infectate sau suspecte să se plimbe libere în societate fără a putea dispune masuri de izolare a lor care înseamnă măsuri de izolare a virusului.

Nu pot să înţeleg de ce se amână adoptarea acestui act normativ vital. Fiecare zi în care nu intră în vigoare această lege este risc major de creştere a numărului cazurilor de persoane infectate şi transmitere a virusului in comunitate”, a susţinut Orban.

El a subliniat că autorităţile au nevoie de toate pârghiile de care dispun toate statele civilizate.

”Nu înţeleg de ce PSD se încăpăţânează să tragă de timp, să ne pună beţe în roate. Sunt măsuri vitale pentru a apăra sănatatea şi viaţa românilor”, a afirmat premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.