Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lanț de aur furat de la gâtul unui pacient mort de Covid-19: 'eroii' din linia întâi sunt suspecți

Inquam Photos / tvmneamt.ro / Flavius Corfu
targa medici spital piatra neamt

Pacientul a fost internat pe7 februarie, iar pe 13 februarie s-a constatat că lanţul din aur a dispărut. Familia a cerut bijuteria pentru a o păstra ca amintire, scire ziarul Bihoreanul. Poliția a demarat o anchetă în acest caz.

„Am sesizat Poliţia pentru a face cercetări, deocamdată nu ştim dacă este vorba despre un furt sau despre altceva, dar am dispus şi o cercetare administrativă de către Comisia de Disciplină a spitalului. Am constatat erori grave în ce priveşte respectarea procedurilor de păstrare a efectelor bolnavilor”, a spus managerul Spitalului Municipal Oradea, Laurenţiu Chiană.

Managerul a spus că la internare, dacă bolnavii vin cu aparţinători, acestora li se comunică să preia obiectele personale de valoare. Spitalul nu poate răspunde decât de cele predate expres.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

„Acestea se păstrează într-o cutie aflată într-un fişet metalic la care avea acces mai multă lume şi care se putea deschide foarte uşor”, spune Chiană.

Ancheta Poliţiei şi cea administrativă ar urma să stabilească cine poartă răspunderea dispariția lănţişorului pacientului decedat de COVID.

''Am mai avut situaţii în care au dispărute anumite lucruri. Tot recent nu s-a găsit o carte de identitate, care, ulterior, a fost găsită pe secţie. Asemenea dispariţii sunt favorizate de faptul că nu se respectă procedurile, uneori nu se fac nici procese-verbale de predare-primire a bunurilor.'', a mai spus managerul.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

De asemenea, managerul mai spune că "toate persoanele implicate în acest caz" sunt angajaţi cu contracte pe perioadă determinată, potrivit sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.