Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, despre dosarul 10 august: E destul de rău că cercetările durează atât de mult

Kanal D
protest 10 august

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că este „destul de rău” că „durează atât de mult” cercetările judiciare în cazul violențelor din 10 august.

Citește și: Trădare fără precedent la CEDO: Ministerul de Externe acceptă condamnarea României în cazul Kovesi .

Întrebat dacă numirea Georgianei Hossu la șefia DIICOT a fost o greșeală, în contextul în care dosarul DIICOT a fost clasat parțial și apoi redeschis, șeful statului a spus: „În primul rând, daţi-mi voie să constat că dosarul a fost întors pentru cercetări mai aprofundate - ceea ce este un lucru. Acum o săptămână m-a întrebat cineva ce părere am şi am spus atunci că, personal, mi-aş dori să se cerceteze mai în detaliu aceste lucruri. Persoana pe care aţi menţionat-o a decis retrimiterea dosarului pentru verificări mai amănunţite, ceea ce mi se pare un lucru bun”.

Întrebat în continuare dacă ar mai accepta-o pe Giorgiana Hosu la şefia DIICOT, în cazul în care ar putea da timpul înapoi, preşedintele a replicat că şi-ar dori să nu fi existat "abuzurile" din 10 august.

"Dacă aş putea să dau timpul înapoi, mi-aş fi dorit să nu existe acea guvernare pesedistă care a considerat că este un lucru bun să îi bată şi să îi gazeze pe români şi să nu se fi întâmplat acele abuzuri din 10 august. Dar ele s-au întâmplat, indiferent cât de mult ne-am dori sau indiferent cât de mult ne dorim să nu se fi întâmplat. Important e să se facă lumină. Şi, dacă durează mai mult, este destul de rău că durează atât de mult. Dar, important pentru mine este ca adevăraţii vinovaţi să fie traşi la răspundere şi sunt convins că asta se va întâmpla. Am încredere în justiţie şi sunt convins că cei responsabili vor fi traşi la răspundere şi, până la urmă, asta contează", a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.