Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor nu mai vrea ca elevii să stea acasă: 'Şcoala online este pentru situaţii speciale şi perioade foarte scurte'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, marţi, că şcoala online nu poate fi o soluţie pe termen lung, ci este doar pentru anumite situaţii speciale şi pentru perioade foarte scurte, anunță AGERPRES.

"Sunt zone greu accesibile în toată ţară, din punct de vedere tehnologic. (...) Din acest punct de vedere, eu cred că în acest moment marea majoritate a localităţilor sunt acoperite cu semnal, dar nu asta este problema. Problema nu este a semnalului, problema este a conţinutului. Problema este că anumite categorii de vârstă nu pot fi ţinute la şcoala online şi eu am militat pentru acest lucru. În şcoala primară nu ai cum să faci online permanent. Copilul trebuie dus la şcoală", a declarat Kelemen Hunor, într-o emisiune la Realitatea Plus.

Citește și: Video. Scenă uluitoare! Dan Barna și-a luat aere de vicepremier!

Acesta a adăugat că şcoala online nu este o soluţie, pentru că elevii nu pot învăţa să scrie, să facă matematică sau să înţeleagă texte în acest mod, ceea ce duce la creşterea nu numai a abandonului şcolar, dar şi a analfabetismul funcţional.

"De aceea nu este o soluţie şcoala online. Şcoala online este pentru anumite situaţii speciale şi pentru anumite perioade foarte scurte.(...) Trebuie să rămână o prioritate naţională educaţia şi trebuie să creştem în fiecare an banii alocaţi de la buget pentru educaţie, dar să nu lăsăm impresia că dacă ai un laptop, ai o tabletă şi ai acoperire la internet, atunci ai rezolvat problematica învăţământului", a subliniat Kelemen Hunor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.