Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

JO vor avea loc în 2021 (CIO)

www.agerpres.ro
cercurile olimpice, jocurile olimpice

Comitetul Internaţional Olimpic rămâne pe deplin angajat să organizeze Jocurile Olimpice la Tokyo în anul 2021 şi ia în calcul mai multe scenarii pentru ca această competiţie să aibă loc în siguranţă, a afirmat miercuri preşedintele CIO, Thomas Bach, citat de Reuters.

"Rămânem pe deplin angajaţi să celebrăm Tokyo 2020 anul viitor în iulie şi august", le-a declarat Bach ziariştilor.

Pandemia de coronavirus a determinat CIO să anunţe, pe 24 martie, amânarea cu un an a JO de la Tokyo, programate iniţial între 24 iulie şi 9 august 2020. Această decizie a fost o premieră pentru JO din epoca modernă pe timp de pace. Jocurile de la Tokyo au fost reprogramate între 23 iulie şi 8 august 2021.

"Întregul CIO urmează principiul stabilit de noi înaintea amânării, potrivit căruia prioritatea numărul unu este siguranţa tuturor participanţilor", a spus Bach. "Continuăm să fim ghidaţi de sfaturile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi pe baza acestor sfaturi pregătim mai multe scenarii. Nu ştim care va fi situaţia sanitară peste un an", a adăugat el.

Bach a subliniat că CIO nu doreşte ca Jocurile să aibă loc fără spectatori.

"Încercăm să găsim o soluţie care pe de o parte să protejeze sănătatea tuturor participanţilor, iar pe de alta să reflecte spiritul olimpic", a spus germanul.

În altă ordine de idei, Bach a indicat că CIO a acceptat ca Senegalul să amâne Jocurile Olimpice de Tineret din 2022, de la Dakar, pentru anul 2026.

"Aceasta permite CIO şi comitetelor olimpice naţionale să planifice mai bine activităţile care au fost puternic afectate de amânarea Jocurilor Olimpice din 2020 şi de amânarea ulterioară a altor evenimente sportive majore", a declarat Bach.

Decizia urmează să fie ratificată la decizia de vineri a CIO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.