Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incompatibilitate la Ministerul Fondurilor Europene: Secretarul general, administrator la o firmă din același domeniu

Ministerul Fondurilor Europene
MFE ministerul fondurilor europene

Agenția Națională de Integritate a fost sesizată cu un caz de incompatibitate la vârful Ministerului Fondurilor Europene, au precizat surse politice pentru STIRIPESURSE.RO. Mai exact, este vorba despre secretarul general al ministerului, care a ocupat, timp de aproape trei luni, atât funcția publică. cât și funcția de administrator al unei societăți comerciale care activează în același domeniu.

Liliana Anghel a fost numită prin decizie a prim-ministrului Ludovic Orban, pe 11 decembrie 2019, în funcția de secretar general al Ministerului Fondurilor Europene. Pe lângă activitățile curente ale unui secretar general, prin ordin de ministru i s-a delegat coordonarea următoarelor structuri: Direcția Generală asistență tehnică programe europene, Direcția generală programe europene competitivitate, Direcția generală achiziții publice, Direcția Cooperare europeană și internațională, Direcția coordonare SMIS și IT, Serviciul Unitatea de control financiar preventiv propriu.

De asemenea, i s-a delegat coordonarea domeniilor privind programarea, managementul, monitorizarea și controlul utilizării asistenței financiare nerambursabile acordare de UE pentru următoarele programe: Programul Operațional „Asistențp tehnică 2007-2013 și 2014-2020, Programul Operațional „Competitivitate”, Programul Operațional Sectorial „Creșterea competitivității economice”.

În aceeași perioadă, Liliana Anghel deținea calitatea de acționar și administrator, alături de soțul său, al societății LMT Consulting and Training SRL, care are ca domeniu principal de activitate: activități de consultant pentru afaceri și management, desfășurând activități de consultanță proiecte fonduri europene, calitate la care a renunțat în favoarea fiului său, la începutul lunii martie 2020. Modificarea s-a făcut la Registrul Comerțului în data de 26 februarie.

Astfel, Liliana Anghel a exercitat, în perioada 11 decembrie 2019 - februarie 2020, calitatea de administrator în sectorul privat în același domeniu de activitate în care își exercita atribuțiile ca înalt funcționar public, deși, potrivit Codului Administrativ, avea obligația să renunțe la una dintre cele două calitate în termen de 15 zile de la începerea stării de incompatibilitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.