Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În coasta Rusiei - Acord mlitar între Bundeswehr și armata lituaniană

www.tes.com
Lituania

Germania şi Lituania au semnat marţi, la Vilnius, un acord de cooperare militară care formează baza juridică pentru ca soldaţii din fiecare dintre aceste două ţări aliate în cadrul NATO să poată staţiona pe teritoriul celeilalte, a anunţat Ministerul Apărării lituanian, potrivit dpa.

Acordul, care a fost semnat de viceministrul apărării lituanian Vytautas Umbrasas şi de ambasadorul Germaniei la Vilnius, Matthias Sonn, se adaugă statutului existent al forţelor NATO.

''Germania este cel mai important aliat şi susţinător al stabilităţii şi al securităţii europene'', a declarat Umbrasas.

Iniţiativa pentru semnarea acestui acord a venit din partea Germaniei. Lituania a mai încheiat până acum un acord similar cu SUA.

Ca parte a protecţiei sporite pentru flancul estic al NATO, Bundeswehr-ul (armata germană) conduce un batalion al Alianţei Nord-Atlantice în Lituania.

Germania este văzută şi ca un partener esenţial în modernizarea armatei lituaniene, care foloseşte echipament şi sisteme de armament germane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.