Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Horațiu Moldovan: Când testăm, alegem pacienții care au șansa cea mai mare sa fie infectați

Captura TV
Horațiu Moldovan

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat miercuri seară, la Antena 3, că pentru testările zilnice făcute de autorități sunt aleși românii care au cele mai mari șanse să fie infectați cu noul coronavirus.

Citește și: Trădare fără precedent la CEDO: Ministerul de Externe acceptă condamnarea României în cazul Kovesi

  • „E un concept simplu, nu putem testa pe toata lumea, nu putem testa 18 milioane de persoane. E clar ca trebuie sa testam o parte, tehnic nu putem testa toata populatia, este o realitate. Pana acum am testat un milion de persoane. Trebuie sa aplicam niste principii de epidemiologie astfel incat sa selectam pacientii care au sansa cea mai mare sa fie pozitivi ca sa izolam virusului. Daca testam pe toata lumea putem obtine un caz la o mie, foarte putin, nesemnificativ”, a declarat Horațiu Moldovan la Antena 3.

Acesta a explicat că la început, când era un singur centru de testare, s-au testat persoanele care veneau din China, cu simptome. Pe măsură ce a crescut capacitatea de testare, s-au testat și persoanele cu care cei depistați cu COVID-19 au intrat în contact, pe urmă testarea a fost extinsă în centrele de vârtnici unde testele se repetau la 14 zile, apoi au început să fie testat personal medical.

Încă 1.309 cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost raportate, în ultimele 24 de ore, în urma testelor efectuate la nivel naţional, informează, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, precizează GCS. În ultimele 24 de ore s-au făcut 24.108 teste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.