Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Simion INSINUEAZĂ că Florin Cîțu nu e premier PE BUNE: Dacă conduce Guvernul, trebuie să ia măsuri

Facebook
George Simion

Copreşedintele AUR, George Simion, îi cere premierului Florin Cîţu să ia măsuri ferme împotriva lui Gelu Puiu, fost secretar de stat la Mediu, adăugând că directorii din cadrul direcţiilor silvice, care îşi desfăşoară activitatea în acest moment, au fost numiţi în urma "presiunilor politice şi a şantajului" făcut de fostul secretar de stat, conform Agerpres.

Citește și: BREAKING Costel Alexe NEAGĂ acuzațiile de șantaj din scandalul Romsilva: Angajările nu sunt atributul ministrului

 

"Tot pe aceeaşi linie de măsuri care nu sunt luate până la capăt de Florin Cîţu, adăugăm şi cerem luarea de măsuri mai ferme cu privire la fostul secretar de stat de la Mediu Gelu Puiu. Dacă vorbim de depolitizare, trebuie să ştim că directorii de la direcţii silvice, din acest moment, au fost numiţi politic în urma presiunilor şi a şantajului făcut de Gelu Puiu. El şi-a dat demisia imediat după ce investigaţia Recorder a fost publicată, presa a scris, dar nu este suficientă o demisie. Cerem investigarea fiecărui caz în parte. Pe lângă anchetarea de către organele abilitate, cerem Corp de control şi după investigarea fiecărui caz repunerea în funcţie a acelor directori care nu aveau nicio vină sau scoaterea posturilor la concurs", a precizat liderul AUR.

Potrivit lui Simion, "nu este admisibil" ca acei directori de direcţii silvice în peste 20 de judeţe să rămână în funcţie.

"Premierul Cîţu, dacă conduce într-adevăr acest Guvern, trebuie să ia atitudine faţă de acest caz. De altfel, gaşca Gelu Puiu - Costel Alexe a fost în centrul atenţiei multor investigaţii ale presei şi nu s-a luat nicio măsură. Ne aducem aminte de doamna chelneriţă de la Iaşi, care a fost pusă la Apele Române şi în continuare directorul tehnic dat afară nu a fost pus în funcţie. Politizarea acestor funcţii a atins noi culmi în timpul guvernării Orban, continuată cu guvernarea Cîţu", a susţinut copreşedintele AUR.

În context, Simion a afirmat că structurile Ministerului Afacerilor Interne se conduc prin împuterniciri care se prelungesc, din şase în şase luni, "pentru a avea control politic".

"În acest moment, în MAI s-au accentuat nepotismele, pilele, este cazul nepotului domnului Lucian Bode, care este inspector şef al Serviciului rutier, este cazul chestorului Oprişan, care a fost avansat după uciderea a doi muncitori la Oneşti, este exemplul a nenumărate cazuri din structurile MAI", a spus Simion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.