Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Găsiți cu peste două kilograme de bijuterii din aur - Trei cetățeni bulgari dau explicații polițiștilor de la frontiera Giurgiu

bijuterii

Peste două kilograme de bijuterii din aur au fost găsite de poliţiştii de frontieră de la PTF Giurgiu la trei cetăţeni bulgari care încercua să le introducă în ţară, declarând că doreau să le ducă în Germania, unde locuiesc, potrivit news.ro.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în 10 iulie, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean bulgar în vârstă de 28 de ani, la volanul unui microbuz înmatriculat în Bulgaria.

În urma controlulului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse şi nedeclarate, într-un loc special amenajat deasupra cabinei şoferului, trei cutii din carton ce conţineau cantitatea totală de 2.260,33 grame de bijuterii din metal de culoare galbenă, presupus a fi aur.

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE

”La cercetări s-a stabilit că bijuteriile aparţineau pasagerilor microbuzului, trei cetăţeni bulgari cu vârste cuprinse între 28 şi 41 de ani. Aceştia au declarat că întreaga cantitate de bijuterii a fost primită cadou în urma unui eveniment, că nu deţin documente de provenienţă şi că intenţionau să o transporte în Germania, unde aceştia sunt rezidenţi”, arată Poliţia de Frontieră.

Bijuteriile din aur, în valoare totală de aproximativ 562.822 lei, au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor, urmând a fi predate către Trezoreria Municipiului Bucureşti, în vederea expertizării.

În cauză, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Giurgiu fac cercetări pentru introducere în ţară, prin locurile stabilite pentru control a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, dacă valoarea produselor este mai mare de 40.000 lei, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270, alin. 2, lit. b din Legea 86/2006.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.