Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO-VIDEO Incendiu DEVASTATOR în Franța: 1800 de pompieri au intervenit și 2700 de persoane au fost EVACUATE pe mare

Cel puţin 2700 de persoane au fost evacuate marţi noapte, în special pe mare, pentru a fi salvate de un incendiu puternic care a afectat circa 1000 de hectare în apropiere de Marsilia, pe litoralul din sud-estul Franţei, relatează AFP, informează Agerpres.

'Nu sunt răniţi grav, din fericire, dar pagubele materiale nu au fost încă evaluate', au comunicat pompierii, precizând că 'incendiul evoluează favorabil, dar nu este încă sub control'. Se aştepta ca spre sfârşitul dimineţii de miercuri să scadă intensitatea vântului.

La intervenţie participau circa 1800 de pompieri. Focul a izbucnit marţi după-amiaza târziu, în comuna Martigues, la vest de Marsilia. Vântul puternic a propagat rapid flăcările, care au ameninţat mai multe localităţi de pe litoralul Mediteranei. Au fost afectate zone de la periferii, cu locuinţe şi campinguri.

Autorităţile au evacuat preventiv opt campinguri din Martigues şi Sausset-les-Pins. Unii din turiştii aflaţi în concediu au fost transportaţi pe mare, apoi au fost primiţi de autorităţile locale, în special în săli de sport. A fost necesară şi evacuarea unui azil de bătrâni.

Miercuri, pompierii au anunţat că s-a declanşat un al doilea incendiu în aceeaşi regiune, în apropierea unei zone industriale. Pe o suprafaţă de circa 130 de hectare, au fost distruse sau avariate o locuinţă şi mai multe sedii de firme.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.