Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIFA oferă ajutoare în valoare de 1,5 miliarde de dolari pentru asociațiile membre și confederațiile asociate

FIFA

FIFA a anunţat miercuri un plan de ajutorare de 1,5 miliarde de dolari pentru a lupta împotriva consecinţelor coronavirusului, de această sumă urmând să beneficieze asociaţiile membre şi confederaţiile, sub formă de subvenţii sau împrumuturi, scrie France Football, informează Agerpres.

Citește și: S-a ajuns la CINCI: Încă un județ introduce purtarea OBLIGATORIE a măștii în aer liber

Suma de 1,5 miliarde de dolari va fi "pusă la dispoziţia comunităţii fotbalului, mai ales fotbalului masculin şi feminin profesionist, fotbalul de juniori şi fotbalul de bază", a explicat FIFA.

Fiecare asociaţie membră va putea primi 1 milion de dolari "pentru a proteja şi a face să redemareze fotbalul". O "subvenţie suplimentară specifică fotbalului feminin", în valoare de 500.000 de dolari, va fi alocată asociaţiilor care o vor solicita.

În altă ordine de idei, asociaţiile membre vor putea beneficia de împrumuturi fără dobândă ce vor putea ajunge la 5 milioane de dolari. De asemenea, fiecare confederaţie va putea împrumuta până la 4 milioane de dolari.

"Asociaţiile membre vor putea de asemenea utiliza fondurile pentru activităţi ca reluarea competiţiilor, introducerea protocoalelor de reluare a jocului, participarea echipelor naţionale la competiţii, angajarea sau reangajarea de personal, întreţinerea infrastructurii fotbalistice sau cheltuielile generale de ordin administrativ şi operaţional", a adăugat FIFA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.