Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expert: Șah cu Sandu și Dodon. PSRM permanent e cu o mişcare în urmă

moldova

Timp de trei luni a partidei de şah: alegeri anticipate (Maia Sandu) - aprobarea noului guvern (Igor Dodon), socialiştii au fost întotdeauna cu o mişcare în urmă. Potrivit Infotag preluat de stiri.md, această opinie a fost exprimată de fostul deputat al Consiliului Suprem al Transnistriei, expertul Anatoly Dirun într-un articol pentru Consiliul rus al afacerilor internaţionale. Potrivit acestuia, se pot evidenţia "cel puţin două oportunităţi ratate ale PSRM.

"Prima se manifestă printr-o muncă slabă privind selectarea unui candidat pentru funcţia de prim-ministru. Nu se ştie cine şi cum a negociat cu Mariana Durleşteanu, însă chiar faptul de a alege un politician care nu este implicat în viaţa politică a Moldovei ridică unele întrebări", a spus Dirun.

În al doilea rând, el întreabă "ce a împiedicat-o pe majoritatea situaţională din Parlament să voteze pentru introducerea unei stări de urgenţă în ţară, în cadrul căreia alegerile sunt interzise, chiar înainte de expirarea perioadei de 90 de zile (fără un guvern aprobat, oferind condiţie pentru dizolvarea Parlamentului - "I.")? "

"Acest lucru ar permite, cel puţin, obţinerea timpului necesar pentru a determina un nou candidat la funcţia de prim-ministru. Introducerea unei stări de urgenţă de către socialişti şi aliaţii lor doar pe 31 martie în legătură cu înrăutăţirea situaţiei cu coronavirusul, precum şi numirea ambasadorului Republicii Moldova din Rusia Vladimir Golovatyuk în calitate de prim-ministru, nu va avea un impact asupra alegeri anticipate. Şi asta se datorează faptului că pe 29 martie, Maia Sandu a trimisese Curţii Constituţionale sesizarea de dizolvare a Parlamentului, iar deputatul fracţiunii PAS, Sergiu Litvinenco, a înaintat o cerere Curţii Constituţionale de anulare a stării de urgenţă din cauza încălcării de către Parlament a procedurii de introducere a acesteia", a menţionat expertul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.