Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan a închis prin decret o universitate cofondată de un aliat devenit opozant

Twitter
erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a închis marţi prin decret o universitate cofondată de unul dintre foştii săi prim-miniştri, Ahmet Davutoglu, care ulterior a devenit opozant lansându-şi propriul partid, relatează France Presse.

"S-a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a Universităţii Sehir", se arată în decretul semnat de Erdogan şi publicat în noaptea de luni spre marţi, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Presiunea pe Facebook crește! Alți doi giganți se alătura boicotului global împotriva publicității pe rețeaua de socializare

Fondată în 2008, Universitatea Sehir a devenit o instituţie populară pentru noua elită conservatoare.

Erdogan şi Davutoglu au inaugurat-o oficial împreună în 2010, când primul era şef al guvernului şi celălalt, ministru de externe.

Davutoglu a devenit apoi prim-ministru în 2014, când Erdogan a fost ales preşedinte. În 2016, el a fost demis brusc pe fondul unei dispute cu şeful statului.

Din ce în ce mai critic, Davutoglu şi-a lansat anul trecut propria formaţiune politică, Partidul Viitorului, în speranţa de a concura cu Erdogan.

Citește și: Ministrul Finanțelor: România va avea un deficit bugetar de 6,7% din PIB, în 2020;contracţia economică va fi de 2,2% din PIB

În acest context, Universitatea Sehir s-a aflat în centrul luptei dintre cei doi foşti aliaţi.

În decembrie, activităţile Universităţii Sehir au fost suspendate temporar şi transferate unei alte instituţii, oficial din cauza dificultăţilor sale financiare.

În ianuarie, fundaţia ce conducea universitatea, din care făcea parte Davutoglu, a fost confiscată de stat şi încredinţată unor administratori numiţi de guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.