Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Douăzeci de persoane, între care şapte copii, au fost ucise într-un raid aerian în Yemen

Operation World
Yemen

Douăzeci de persoane, între care şapte copii, au fost ucise într-un raid aerian joi seara târziu în nordul Yemenului, au anunţat vineri rebeli houthi şi organizaţia neguvernamentală britanică Save the Children, care activează în Yemen, potrivit AFP.

Conflictul în această ţară săracă din peninsula arabică se desfăşoară din 2014 între forţele loiale guvernului, sprijinite de o coaliţie militară sub comandament saudit din 2015, şi rebeli houthi veniţi din Nord şi susţinuţi de Iran, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Marcel Vela avertizează: Suntem cu ochii pe voi!

Atacul s-a produs în provincia Jawf, la nord-est de capitala Sanaa, controlată de rebeli, a anunţat un responsabil al serviciilor de sănătate houthi.

Un alt responsabil local a declarat vineri agenţiei de presă Saba, pro-houthi, că în raid au fost ucise 20 de persoane, iar alte şase au fost rănite, 'în majoritate femei şi copii'.

Potrivit acestuia, atacul a vizat un convoi de patru vehicule civile.

Organizaţia neguvernamentală Save the Children, reiterând un comunicat cu bilanţul victimelor furnizat de houthi, a condamnat atacul.

Citește și: Decizie radicală luată de luptătorul K1 Cătălin Moroşanu! Pentru ce funcție candidează

'Chiar dacă numărul victimelor nu este încă stabilit, partenerii noştri ne-au comunicat că nouă copii au fost ucişi, iar şapte răniţi', a declarat la rândul său coordonatoarea umanitară a ONU în Yemen, Lise Grande.

Rebelii houthi au acuzat coaliţia condusă de Riad pentru atacul aerian, dar aceasta nu a făcut vreun comentariu imediat.

Războiul din Yemen a aruncat ţara în cea mai gravă criză umanitară din lume, potrivit Naţiunilor Unite, toate părţile implicate în conflict fiind acuzate de experţi ai ONU de comiterea unei 'multitudini de crime de război'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.