Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputații de la Budapesta fac România de râs pe tema 'etnicilor maghiari condamnaţi pentru terorism': 'România eşuează la statul de drept'

Beke Istvan

Un deputat din formaţiunea guvernamentală ungară Fidesz a apreciat vineri că România "eşuează în îndeplinirea criteriilor statului de drept" prin condamnarea pentru terorism a etnicilor maghiari Beke Istvan şi Szocs Zoltan, relatează MTI.

Deputatul Istvan Bajkai a insistat în conferinţa sa de presă de vineri de la Budapesta că cei doi tineri au fost condamnaţi pentru acuzaţii "fabricate", dovezile în acest caz sunt "ridicole" şi toată procedura a amintit de procesele înscenate în anii 1950, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cozmin Gușă: Iohannis este destabilizat! N-ar mai avea discernământul și capacitatea necesare pentru a-și exercita funcția de președinte

Potrivit lui Bajkai, procesul celor doi, mai mult un simulacru decât o eroare judiciară, a "vizat intimidarea comunităţii maghiare din Transilvania'', transmiţând mesajul că "aceia care iau poziţie pentru identitatea lor maghiară şi luptă pentru autonomie vor suferi represalii".

Deputatul a salutat faptul că unul dintre cei doi a fost recent eliberat condiţionat, dar a atenţionat că decizia încă nu este definitivă şi a făcut apel la autorităţile române să-l pună în libertate şi pe al doilea.

Citește și: Reduceri de 20%! Wizz Air oferă discount la toate zborurile către aceste țări

Beke Istvan şi Szocs Zoltan, din gruparea "Mişcarea de Tineret 64 de Comitate" (HVIM) din Transilvania, au fost condamnaţi în 2018 de ÎCCJ la câte 5 ani de închisoare pentru tentativă de detonare a unui dispozitiv exploziv la parada de Ziua Naţională a României din 1 decembrie 2015 de la Târgu Secuiesc. Miercuri, judecătoria Braşov a decis eliberarea condiţionată a lui Szocs.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.