Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza cauzată de COVID-19 a amplificat alte provocări la adresa securităţii, afirmă Mircea Geoană

Inquam Photos / Octav Ganea
mircea geoana

Criza cauzată de COVID-19 a amplificat şi a accelerat alte provocări la adresa securităţii şi arată că NATO trebuie să-şi unească forţele cu Uniunea Europeană şi cu alte foruri internaţionale, întrucât nicio organizaţie nu poate răspunde singură la provocările actuale, a susţinut joi secretarul general adjunct al Alianţei Nord-Atlantice, Mircea Geoană, într-o conversaţie online cu preşedintele Brookings Institution, John R. Allen, potrivit www.nato.int, potrivit Agerpres.

''Avem astăzi 21 de ţări care sunt atât aliate în NATO, cât şi state membre ale Uniunii Europene. 90% din populaţia UE-27 actuale, fără Regatul Unit, este şi parte a alianţei NATO. Aşa că ceea ce facem este de a ne asigura că rămânem convergenţi în analizarea ameninţărilor pentru noi toţi'', a spus Geoană.

El a adăugat că pandemia de COVID-19 a amplificat şi a accelerat alte provocări la adresa securităţii, precum activităţile militare ruse şi ascensiunea Chinei.

Citește și:  OMS, noi recomandări cu privire la COVID-19. Ce trebuie să facem pentru a ne feri de acest coronavirus

Potrivit fostului ministru de externe român, un nou domeniu unde lucrează împreună NATO şi UE, dar şi alţi actori globali, ca G7 şi ONU, este combaterea dezinformării.

Mircea Geoană a evidenţiat că NATO continuă să fie 'nu numai pilonul securităţii transatlantice, ci şi o parte indispensabilă a ordinii globale'' şi a subliniat că 'o cooperare a SUA şi Americii de Nord cu Europa este vitală pentru interesele fiecăruia dintre noi - europeni şi nord-americani şi iubitori de libertate şi cei care cred în democraţie din lumea întreagă''.

Secretarul general adjunct al NATO s-a adresat în cadrul EU Defense Washington Forum, conferinţă organizată de către delegaţia Uniunii Europene în SUA în cooperarea cu Brookings Institution.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.