Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice din Universitatea din București: Adversarii Maiei Sandu sunt supărați. Au fost înfrânți

Radio Europa Libera
Cristian Preda

„Adversarii Maiei Sandu ar trebui să se gândească bine la răul pe care l-au făcut ei până când ea a fost aleasă, pentru că în mare măsură problemele pe care le-a avut R. Moldova și pe care le mai are sunt datorate unei proaste guvernări pe care au exercitat-o și Plahotniuc, și Dodon, și alte diverse găști din R. Moldova”. Concluzia aparține politologului român, fostul europarlamentar Cristian Preda, actual decan al Facultății de Științe Politice din cadrul Universitatii din Bucuresti.

Declarația a fost făcută în contextul în care opozanții, adversarii politici ai președintei Maia Sandu au criticat-o și continuă s-o critice.

Politologul remarcă faptul că adversarii președintelui au fost înfrânți la nivel politic.

„Deci, cred că adversarii Maiei Sandu sunt foarte supărați, au fost înfrânți nu doar la urne, ci și la nivelul luptei politice. Maia Sandu a pornit în momentul alegerii ei de la o situație extrem de inconfortabilă din perspectiva relației cu parlamentul, foarte plastic spunând, au mâncat bătaie acești adversari care n-au dorit să coopereze și sunt convins că la urne se va produce un rezultat care va fi un sprijin efectiv pentru Republica Moldova, cetățenii Republicii Moldova au nevoie de politicieni care să gândească la interesul public, nu la jocurile care îi păstrează pe durată lungă la butoanele puterii. Deci, nu am deloc încredere în ceea ce exprimă acum în mod critic niște oameni care au blocat parcursul european al Republicii Moldova, care și-au bătut joc de oportunitățile pe care le avea Chișinăul, care n-au știut să negocieze acordul, care au crezut că pot să se descurce cu aranjamente subterane. Epoca asta s-a încheiat și, iată, suntem deja într-o perioadă în care prin președinta sa Republica Moldova arată ca un stat european”, a declarat Cristian Preda într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Referitor la criticile către Maia Sandu din partea adversarilor săi politic care declarau că ea nu a reușit de la preluarea mandatului să aducă măcar un leu din asistența financiară externă în Republica Moldova, Preda menționează că „este posibilă o renegociere, sunt posibile alte aranjamente financiare”.

„Credibilitatea de care se bucură Maia Sandu și prin ea Republica Moldova în clipa asta reprezintă un ajutor important și constituie un ajutor important pentru aceste negocieri, pentru aceste noi aranjamente financiare. E o perioadă extrem de dificilă din pricina pandemiei, nu discutăm pe vremuri normale și iată că din nou într-un parteneriat veritabil, cu prieteni care știu să sară în ajutor la nevoie, Republica Moldova beneficiază astăzi, cetățenii ei beneficiază astăzi de un sprijin sanitar, de doze de vaccin, de echipamente medicale care sunt un sprijin foarte concret”, a menționat Preda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.