Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crescătorii de porci germani, afectaţi de închiderea abatorului Toennies, în urma unui focar de coronavirus

ferma porci

Preţul cărnii de porc în viu a scăzut semnificativ în Germania deoarece unul dintre cele mai mari abatoare din ţară rămâne închis, în urma apariţiei unui focar de coronavirus, ceea ce forţează fermierii să-şi vândă la preţ redus animalele care urmează să fie sacrificate, a anunţat vineri Asociaţia crescătorilor germani de porci, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Abatorul şi centrul de prelucrare a cărnii Toennies din Rheda-Wiedenbrueck (districtul Guetersloh în landul Renania de Nord-Westfalia), sacrifică şi procesează în mod normal între 12% şi 14% din carnea de porc din Germania. Unitatea este închisă de trei săptămâni, după ce peste 1.500 de angajaţi, majoritatea români, au fost testaţi pozitiv la coronavirus.

Dar în urma închiderii unităţii fermierii trebuie să accepte preţuri mai scăzute de la abatoare pentru animalele care urmează să fie sacrificate, susţin cei de la Asociaţia crescătorilor germani de porci.

Săptămâna aceasta, preţul unui kilogram de carne de porc în Germania a scăzut la aproximativ 1,47 euro, de la 1,60 euro săptămâna trecută şi 1,66 euro în urmă cu trei săptămâni, în urma închiderii abatorului Toennies, susţine asociaţia, care cere redeschiderea unităţii cât mai curând posibil.

Citește și:  OMS, noi recomandări cu privire la COVID-19. Ce trebuie să facem pentru a ne feri de acest coronavirus

"Presiunea creşte în fiecare zi şi preţurile pentru porcii care urmează să fie sacrificaţi sunt în scădere liberă. Fermierii care cresc porci sunt principalele victime ale închiderii unităţii, care trebuie redeschisă respectându-se condiţiile de siguranţă pentru angajaţi", apreciază asociaţia.

Abatorul şi fabrica de procesare a cărnii Toennies vor putea fi redeschise doar după ce autorităţile vor fi mulţumite de noile proceduri de igienă, a declarat marţi şeful administraţiei districtuale, Sven-Georg Adenauer. Acesta a explicat că unitatea se va putea redeschide doar dacă "nu va exista nicio ameninţare pentru oamenii care lucrează în această companie şi nici pentru locuitorii din districtul Guetersloh".

Compania le-a prezentat autorităţilor un plan de măsuri de igienă care merge în direcţia bună, însă "mai este nevoie de muncă şi cred că firma va face acest lucru", a adăugat el. Potrivit oficialului, nu se poate spune deocamdată când va fi redeschisă unitatea.

Aceasta a primit ordin provizoriu de a rămâne închisă până pe 17 iulie, a precizat Adenauer.

Oficiali din sănătate şi securitate în muncă îşi continuă inspecţiile la abator şi negociază cu compania noul plan de măsuri de igienă.

Compania Toennies a prezentat anterior scuze şi a anunţat că lucrează strâns cu autorităţile la un plan de măsuri vizând redeschiderea unităţii.

Focarul de coronavirus apărut la abator a declanşat o dezbatere despre standardele din industria alimentară din Germania şi dependenţa sa de forţa de muncă reprezentată de străini, în special din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.