Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanțul indundațiilor și alunecărilor de teren din Nepal este în creștere - Aproape 25 e persoane decedate și mult mai mulți dispăruți

AFP
nepal

Viiturile şi alunecările de teren provocate de ploile torenţiale au făcut cel puţin 23 de morţi, mii de persoane fiind evacuate în vestul Nepalului, au precizat sâmbătă autorităţile, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Noul persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 30 au fost date dispărute în districtul Myagdi, situat la o distanţă de 200 de kilometri nord-vest de capitala Kathmandu, iar mai multe locuinţe au fost distruse vineri, potrivit administratorului districtului, Gyan Nath Dhakal.

''Ne aşteptăm la o agravare a bilanţului întrucât echipele de intervenţie au ajuns abia recent în acele regiuni izolate pentru a căuta victime'', a spus Dhakal, adăugând că 50 de persoane au fost transportate în zone sigure cu ajutorul elicopterelor.

În districtul învecinat Kaski, şapte persoane şi-au pierdut viaţa, a precizat un alt oficial guvernamental, din oraşul turistic Pokhara.

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE

Alte şapte persane au decedat în districtul Jajarkot, din vestul Nepalului.

''Suntem în căutarea a opt persoane care sunt încă date dispărute'', a spus Kishore Shrestha, un responsabil din cadrul forţelor de ordine.

În câmpiile sudice de la graniţa cu India, apele râul Koshi, care provoacă în fiecare an inundaţii devastatoare în statul Bihar din estul Indiei, au depăşit cota de pericol, potrivit forţelor de ordine.

Alunecările de teren şi viiturile sunt fenomene frecvente în regiunile muntoase din Nepal în timpul sezonului musonic, care durează din iunie până în septembrie în fiecare an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.