Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arestări în Noua Zeelandă pentru ameninţări împotriva moscheilor vizate în 2019 de un atac sângeros

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii

Poliţia neozeelandeză a anunţat joi că a arestat două persoane în urma unei ameninţări împotriva unor moschei care au fost scena unui masacru în masă comis în urmă cu aproape doi ani de un adept al supremaţiei rase albe, informează Reuters, potrivit AGERPRES.

Potrivit poliţiei, ameninţarea online a fost făcută mai devreme săptămâna aceasta împotriva moscheii Al Noor şi Centrului Islamic Linwood, care au fost vizate în 2019 de cel mai sângeros masacru comis în Noua Zeelandă.

Nu se oferă nicio informaţie cu privire la natura ameninţării şi nici numele suspecţilor. Până acum nu au fost formulate acuzaţii, a adăugat poliţia.

Citește și: Klaus Iohannis, mesaj de la tribuna ICCJ: anunță schimbarea legilor justiției

"Niciun mesaj de ură sau persoane care vor să facă rău în comunitatea noastră nu vor fi tolerate - nu aceasta este calea neozeelandezilor", a declarat John Prince, comandantul districtului Canterbury, într-un comunicat transmis prin email.

Noua Zeelandă a sporit gradul de alertă înainte de comemorarea pe 15 martie a atacului de la Christchurch. Înarmat cu arme semiautomate de mare capacitate, australianul Brenton Tarrant a ucis 51 de persoane şi a rănit alte câteva zeci, după ce a deschis focul asupra enoriaşilor din cele două moschei, transmiţând live atacurile pe Facebook înainte de a fi arestat.

În august, Tarrant a fost condamnat la închisoare pe viaţă fără posibilitatea eliberării condiţionate, fiind pentru prima dată când Noua Zeelandă a condamnat pe cineva la închisoare pentru tot restul vieţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.