Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Chinei în Germania, Wu Ken, convocat la Ministerul german de Externe din cauza crizei din Hong Kong

Operation World
Hong Kong

Ambasadorul Chinei în Germania, Wu Ken, a fost convocat vineri la Ministerul de Externe de la Berlin, pentru a oferi clarificări despre legea privind siguranţa naţională din provincia Hong Kong, afirmă surse citate de publicaţia Süddeutsche Zeitung, anunță MEDIAFAX.

"Ambasadorul Wu Ken a fost invitat la o discuţie la Ministerul de Externe", a declarat un oficial guvernamental german citat de Süddeutsche Zeitung.

Citește și: SHOW Schimb dur de replici între Victor Ponta și Traian Băsescu în direct: 'După şase seara, culcaţi-vă!' / 'E tonul prostului'

Miguel Berger, secretar de stat în Ministerul german de Externe, "i-a prezentat ambasadorului Chinei poziţia Germaniei" faţă de situaţia din Hong Kong, a precizat oficialul citat.

Germania şi partenerii din cadrul Uniunii Europene au exprimat îngrijorare în legătură cu noua lege privind siguranţa naţională aplicată de Beijing în Hong Kong, atrăgând atenţia că acţiunea afectează autonomia provinciei şi situaţia statului de drept.

Statele Unite, Marea Britanie şi Uniunea Europeană au criticat dur noua lege privind siguranţa naţională din Hong Kong, considerând iniţiativa o încercare a Beijingului de consolidare a controlului politic asupra provinciei autonome chineze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.