Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ USR PLUS îl vrea pe Ludovic Orban premier - SURSE

Guvernul Romaniei / facebook
orban barna

USR PLUS ia în calcul să meargă la şedinţa coaliţiei inclusiv cu propunerea ca Florin Cîţu să fie înlocuit de Ludovic Orban la şefia Executivului, aceasta fiind o condiţie pentru ca actuala formulă de guvernare să fie menţinută.

Surse din USR PLUS au declarat pentru News.ro că, în contextul în care au retras susţinerea acordată cu Florin Cîţu, ca urmare a revocării lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii fără nicio consultare, singura variantă de continuare a colaborării în actuala formulă este schimbarea acestuia.

Citește și: Ludovic Orban EXCLUDE orice posibilitate ca Florin Cîțu să fie SCHIMBAT din funcția de premier

În acest condiţii, USR PLUS ia în calcul ca la şedinţa coaliţiei să propună, ca variantă, înlocuirea lui Florin Cîţu cu Ludovic Orban, cu care afirmă că au avut o relaţie de colaborare mult mai bună şi pe care îl consideră un partener mai credibil.

După revocarea lui Vlad Voiculescu, conducerile USR PLUS au transmis că ”demiterea ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală şi imatură a premierului Florin Cîţu care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliţie funcţional”.

Citește și: Ludovic Orban exclude o posibilă renegociere a ministerelor: 'Sunt convins că premierul o să găsescă o soluție'

”Din acest moment, Florin Cîţu nu mai are susţinerea Alianţei USR PLUS pentru rămânerea în funcţia de prim-ministru”, a fost mesajul USR PLUS.

De asemenea, cele două partide au cerut de urgenţă o şedinţă a Coaliţiei pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premierul Cîţu.

Citește și: Ludovic Orban, despre poziția lui Iohannis în scandalul momentului: 'De fiecare dată, intervenția președintelui a fost în beneficiul coaliției'

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a comentat miercuri revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii,precizând că este obligaţia constituţională a premierului de a veghea la buna funcţionare a Guvernului şi de a interveni când e cazul, pentru a asigura buna guvernare, exprimând susţinerea PNL pentru decizia prim-ministrului. De asemenea, Orban a precizat că pentru PNL nu există o altă soluţie politică de guvernare decât actuala coaliţie. Orban a exclus varianta unui Guvern minoritar, dar şi posibilitatea renegocierii ministerelor în coaliţie.

Citește și: Ludovic Orban: Am încercat să ajungem la o înțelegere cu Vlad Voiculescu, dar a venit picătura care a umplut paharul / VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.