Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă într-un cartier de afaceri din Franța: Poliția caută un bărbat înarmat cu o armă de tip Kalaşnikov/ UPDATE Alertă falsă

RTV.net
Kalaşnikov

Poliţia franceză căuta marţi un bărbat înarmat, în urma unui apel telefonic, în cadrul unei intervenţii - în curs - în cartierul de afaceri La Défense, relatează Le Figaro.

”Căutăm un individ înarmat care ar fi fost văzut în centrul comercial 4 temps, în cartierul La Défense”, a declarat pentru cotidianul francez o sursă din cadrul poliţiei, care îndeamnă la prudenţă, potrivit news.ro.

Citește și: Ministrul Finanțelor: România va avea un deficit bugetar de 6,7% din PIB, în 2020;contracţia economică va fi de 2,2% din PIB

Potrivit Prefecturii de Poliţie a Parisului, contactată de ziar, această intervenţie a fost lansată în urma unui apel telefonic al unui bărbat care a semnalat prezenţa bărbatului înarmat.

Potrivit Le Figaro, care citează ”surse”, bărbatul ar putea fi înarmat cu o puşcă de tip Kalaşnikov şi ar fi fost văzut în apropierea unui hotel.

După ce a anunţat că centrul comercial - în care se află 230 de afaceri în acest cartier de la periferia de vest a Parisului, în Hauts-de-Seine - a fost evacuat, prefectura a revebit asupra declaraţiilor şi a anunţat că nu a avut loc vreo evacuare, ci oamenii au fost blocaţi în interior.

Citește și: Presiunea pe Facebook crește! Alți doi giganți se alătura boicotului global împotriva publicității pe rețeaua de socializare

”Este vorba despre o simplă îndepărtare a îndoielilor. Mergem la faţa locului pentru a verifica veridicitatea faptelor raportate”, a declarat pentru ziar o sursă de la Prefectura de Poliţie a Parisului.

Imagini postate pe Twitter de trecători surprind controale în apropierea centrului comercial, mai ales la nivelul ieşirilor liniilor trenurilor regionale (RER) şi metroului, iar forţele de ordine au cerut persoanelor prezente să înainteze cu mâinile sus.

Potrivit unui jurnalist Le Figaro aflat la faţa locului, poliţişti percheziţionau călători care coborau din linia L, care traversează cartierul La Défense.

Citește și: Gabriela Firea lansează BOMBA: Din 4600 de bucureșteni testați, doar 4 au coronavirus

Operaţiuni de verificare erau în continuare în curs, iar prefectura şi-a reiterat solicitarea evitării sectorului şi ascultării consemnelor date de către forţele de ordine la faţa locului.

O unitate specială din cadrul poliţiei, RAID, participă la operaţiuni, potrivit ziarului.

Ca ”măsură de securitate”, staţiile de metrou şi RER din La Défense au fost închise publicului.

Update:

Cazul individului înarmat care ar fi fost observat într-un centru comercial din cartierul La Défense, situat la periferia Parisului, este o alertă falsă, a comunicat Poliţia, potrivit cotidianului Le Figaro.

Marţi la ora 9.30 (10.30, ora României), o persoană a alertat poliţia după ce observase ceea ce părea a fi un individ înarmat în centrul comercial Quatre Temps din cartierul La Défense.

Centrul comercial a fost evacuat, iar în jurul acestuia a fost instituit un perimetru de securitate. Locatarii imobilelor situate în perimetrul de securitate au fost îndemnaţi să rămână în clădiri.

"Verificările s-au încheiat. Dispozitivul de intervenţie va fi retras", a comunicat marţi după-amiază Prefectura Poliţiei Paris, precizând că nu a fost depistat niciun suspect şi că a fost vorba de o alertă falsă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.