Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ | Ministerul Sănătății acuză informații FALSE în privința românilor infectați cu Omicron

ECDC
Omicron Covid

Noi probe vor fi recoltate marți, conform metodologiei, de la sportivii din Maramureș repatriați în urmă cu o săptămână din Africa de Sud. Unul dintre ei, depistat pozitiv pentru Covid imediat după sosire, este „foarte probabil” să fie infectat cu Omicron.

Ministerul Sănătății a precizat luni seara că informațiile potrivit cărora alți patru sportivi repatriați recent din Africa de Sud ar fi pozitivi cu SARS-COV-2 sunt false.

„Potrivit informațiilor primite de la DSP Maramureș doar o singură persoană a fost testată pozitiv, informațiile despre acest caz fiind deja transmise public. Mâine, 7 decembrie, conform metodologiei, vor fi recoltate din nou probe de la sportivii repatriați din Africa de Sud”, a transmis ministerul.

Instituția a anunțat tot luni că rezultatele parțiale ale secvențierii tulpinii de la sportivul din Maramureș arată că „este foarte prrobabil” ca acesta să fie infectat cu Omicron.

„În urma rezultatelor parțiale ale secvențierii tulpinii provenind de la sportivul din județul Maramureș, este foarte probabil ca aceasta să fie similară (Omicron) cu cele identificate la alți 2 pasageri din cursa din Africa de Sud”, a transmis Ministerul Sănătății. Diagnosticul va fi finalizat în cursul acestei săptămâni.

Este vorba de un jucător de rugby de la CSM Știința Baia Mare, repatriat săptămâna trecută din Africa de Sud.

Primele două cazuri de infectare cu tulpina Omicron au fost confirmate sâmbătă în România la persoane repatriate din Africa de Sud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.