Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai mulţi activişti pentru climă din cadrul grupării Extinction Rebellion s-au lipit de un avion la inaugurarea noului aeroport internaţional din Berlin

aeronews.ro
aeroport Berlin

Mai mulţi activişti pentru climă din cadrul grupării Extinction Rebellion s-au lipit sâmbătă de un avion pe fostul aeroport Schoenefeld din Berlin pentru a preveni decolarea acestuia, informează DPA, potrivit AGERPRES.

Un activist s-a lipit de uşa unui avion Pegasus Airlines pregătit pentru un zbor spre Istanbul, altul pe pasarela de acces şi încă doi de asfalt, a declarat un purtător de cuvânt al Extinction Rebellion.

"Avioanele reprezintă o povară imensă asupra climei. Nu avem nevoie de un nou aeroport mare", a spus Ludwig Brautigam, în vârstă de 50 de ani, din cadrul grupării de mediu Extinction Rebellion.

Nicușor Dan anunță controale masive la terase: 'Acolo o să intervenim în forță'

Poliţia a declarat că activiştii au fost înlăturaţi după o operaţiune ce a implicat poliţia federală şi pompierii, iar avionul a decolat.

La 25 octombrie, Schonefeld a devenit BER Terminal 5 (Berlin Brandenburg Airport - BER). La 31 octombrie a fost deschis terminalul 1 al BER, după 14 ani de construcţie şi şase inaugurări amânate. Destinat să înlocuiască aeroporturile existente - Tegel şi Schonefeld - Aeroportul Internaţional Berlin Brandenburg Willy Brandt (BER) trebuia să fie inaugurat festiv pe 3 iunie 2012. În pofida reputaţiei Germaniei de lider mondial în domeniul ingineriei, acest proiect, care a început în 2006 şi trebuia să se încheie la finele lui 2010, a suferit din cauza unor probleme tehnice care au amânat inaugurarea sa. De asemenea, costurile proiectului s-au umflat de la două miliarde de euro iniţial la şase miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.